Wikipedija:Potpis – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Addbot (razgovor | doprinos)
m Bot: Migrating interwiki links, now provided by Wikidata on d:q4663253
m čišćenje, replaced: [[Vikipedija: → [[Wikipedia: (3) using AWB
Red 1:
Pravilno ponašanje na Vikipediji podrazumeva potpisivanje poruka na [[VikipedijaWikipedia:Strana za razgovor|stranama za razgovor]]. To je esencijalni aspekt komunikacije ovde, pomaže ostalim korisnicima da prate napredak i evoluciju dijaloga.
 
Zbog ove potrebe, razvojni tim Vikipedije je napravio vrlo lak metod potpisivanja. Da bi automatski potpisao svoju poruku, i stavio datum i vreme, na kraju poruke dodaj četiri znaka tilda (<nowiki>~~~~</nowiki>); ili dodaj tri tilde (<nowiki>~~~</nowiki>) da dodaš ''samo'' svoje ime (bez datuma i vremena). Inače, preferira se upotreba četiri tilde (znači sa datumom i vremenom). Neki editori imaju posebno dugme ili opciju u meniju za dodavanje potpisa na Vikipediji. (Na primer postoji ekstenzija za [[Mozila Fajerfoks]] brauzer, koja dodaje ovu i mnoge druge funkcije specijalizovane za Vikipediju na meni koji se aktivira desnim klikom miša, kada se radi na člancima Vikipedije.)
Red 24:
(vidi takođe [[m:Pomoć:Automatska konverzija vikiteksta]].)
 
Ako odlučiš da radiš na Vikipediji bez [[VikipedijaWikipedia:Prijavljivanje|prijavljivanja]], tilde će biti konvertovane u tvoju [[IP adresa|IP adresu]] koja će biti ispisana kao potpis. (Kreiranje [[VikipedijaWikipedia:Zašto kreirati nalog?|naloga]] u stvari omogućava ''više'' anonimnosti, za one koji su zabrinuti zbog privatnosti.) Takođe postoji mogućnost ručnog potpisivanja poruka pseudonimom, ili tagom poput ''--anon'' (mada IP adresa ipak ostaje zapisana u istoriji izmena stranice ako izmenu vrši neprijavljen korisnik).
 
Ako se vaš uobičajeni potpis sastoji iz ne-''ASCII'' karaktera (kineska slova na primer), ipak je bolje koristiti ''ASCII'' karaktere. Ovo je zato što ne mogu svi da vide određene karaktere, i umesto slova će im biti prikazani kvadratići ili neke druge oznake umesto kineskih slova, na primer.