Lepa Brena – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
mNema sažetka izmjene
Red 24:
 
==Karijera==
Karijeru je započela [[1980]]. godine. U početku je nastupala pod svojim pravim imenom i sa bendom koji se zvao -{„Lira Show“}-. Nastupali su po hotelima i restoranima tadašnje Jugoslavije, i ubrzo su se pročuli kao bend sa atraktivnim nastupom i neobičnom pevačicom.<!--šta god ovo značilo; a ni "izuzetno neobična ne ide u enciklopediju--> Sledili su ugovoreni redovni nastupi u [[hotel “Jugoslavija”|hotelu “Jugoslavija”]] u Beogradu. Tada, međutim, još nisu imali snimljen nijedan album. Nepoznata kafanska pevacicapevačica velike kilazekilaže i neuredne kose postaje zvezda tv ekrana sa epitetom "Lepa".
 
===Početak na TV Beograd===
Red 32:
[[1980]]. godine Lepa Brena i Slatki greh izdaju album „Čačak, Čačak”, pojavljuju se u filmu „Tesna koža”. Autor svih kompozicija na prvom albumu bio je Milutin Popović-Zahar.
 
Drugi album „Mile voli disko” izdat je [[1982]]. Neke od pesama sa tog albuma su Mile voli disko, Duge noge i druge. Album je prodat u rekordnih skoro 800 000 primeraka.
 
Svojim pojavljivanjem na Jugoviziji — jugoslovenskom izboru za Pesmu Evrovizije — sa pesmom „Sitnije, Cile, sitnije”, Lepa Brena i Slatki greh izazivaju zabunu među publikom, pošto se to takmičenje smatralo rezervisanim isključivo za pop pevače.<!-- možda bi ovde valjala jedna {{činjenica|date={{subst:CURRENTMONTH}}. {{subst:CURRENTYEAR}}.}}? --> Mada se nisu kvalifikovali za prestižno evropsko takmičenje, Lepa Brena i Slatki greh bili su apsolutni pobednici takmičenja stekavši još veću popularnost.Singl Sitnije cile sitnije prodat je u preko 800 000 primeraka.{{činjenica|date=07. 2010.}}<!--hmm, lepo, ali valjalo bi neki neki izvor/pokazatelj koji ovo može da potvrdi?-->