Razlike između izmjena na stranici "Nele Karajlić"

Dodana 1.053 bajta ,  prije 7 godina
Neletova grupa je ostvarila uspjeh u kratkom vremenu. Njihov prvi album Das ist Walter pojavio se u lipnju 1984. godine te je uskoro postalo jasno da njihova popularnost neće biti ograničena na područje Sarajeva. Nakon toga uslijedila je turneja po Jugoslaviji, zbog čega na Neleta biva usmjerena veća pozornost. On i njegovi dečki odsvirali su rasprodani koncert u Hali sportova u Beogradu sa kapacitetom od 6000 mjesta. U ovo vrijeme Nele je također glumio u TV emisiji Top lista nadrealista, pa se po njemu govorilo u medijima te mu se lice pojavljivalo u posterima zabavnih časopisa.
 
Sljedećih sedam godina, Zabranjeno pušenje snima još 3 albuma, te održava bezbroj rasprodanih koncerata, a nakon 1991. godine, Nele i Sejo Sexon se odluče razići i krenuti vlastitim putovima. Njihov je odnos uvijek bio u središtu benda, pošto su napisali tekstove i skladali muziku većine pjesama.
 
Okolnosti pod kojima je Zabranjeno Pušenje prestalo postojati, barem ono nekadašnje, još uvijek ne ostaju posve jasne. U kasnijim intervjuima je Nele, naime, eksplicitno izjavio da je Pušenje prestalo postojati kad je Sejo Neletu 1991. godine rekao da više neće svirati u bendu, te da to nije imalo nikakve veze sa ratom. Sejo naprotiv daje naslutiti da je se prestanak postojanja implicitno desio po Neletovom odlasku u Beograd u proljeće 1992., kada počinje rat u BiH.
 
Štogod da je bilo, ostaje činjenica da su im se putevi razišli - i otada nije bilo znaka da će se susresti uživo, licem-u-lice - osim kada je umro Sejin otac, kada se Nele i Sejo sastanu u baru na piće do dugo u noć, kako je Nele izjavio u jednom intervjuu.
=== Dr. Karajlić ide u Beograd ===