Popularna muzika u SFR Jugoslaviji – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Red 68:
Jugoslaviju su posjećivale mnoge strane pop i rock zvijezde. Primjer toga su koncerti grupe [[Deep Purple]] u Zagrebu i Beogradu 1975. godine, a lokalna podrška bili su im Hobo (u Zagrebu) i Smak (u Beogradu); 1976. je u Zagrebu održan koncert [[Rolling Stones]]a. Iste godine u istom gradu svirao je [[Paul McCartney]], dio spisateljskog dvojca [[Beatles]]a znan kao [[John Lennon|Lennon]]-McCartney.
 
Održano je nekoliko festivala sa rock muzikom, od kojih je najveći bio ''BOOM''. Rock muzički događaj koji je obilježio to desetljeće, ali i jugoslovensku rock povijest, bio je koncert Bijelog Dugmeta u Hajdučkoj česmi u parku Košutnjak (Beograd), koji je održan 22. 8. 1977. godine i kojem je prisustvovalo oko 80 000 ljudi. Dijelovi zabilježenog materijala objavljenobjavljeni jesu na live albumu ''[[Koncert kod Hajdučke česme]]''.
 
1975. je došlo do pojave vrlo utjecajnog akta - [[Buldožer (sastav)|Buldožer]] iz [[Slovenija|Slovenije]], koja je bila karakteristična po [[eksperimentalni rock|eksperimentalnom rocku]], reakciji usmjerenoj protiv muzičke scene tog vremena.