Travian: Razlika između izmjena

Dodana 44 bajta ,  prije 9 godina
m
Bot: popravljanje preusmjeravanja
m (Bot: Migrating 47 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q170331 (translate me))
m (Bot: popravljanje preusmjeravanja)
Travian se igra direktno u [[brauzer]]u. Ne moraju se preuzimati i instalirati nikakvi dodaci, mada se može preuzeti grafički paket u cilju bržeg učitavanja stranice. Posle registracije, koja je besplatna, igrač odmah može početi sa igrom. Travian nudi i više opcija kao što je igranje preko [[mobilni telefon|mobilnog telefona]], ali za određenu cenu. Takođe, opcija „Plus“, čija je cena 2,99 dolara mesečno, omogućava dodatne alatke. Program je napisan u programskom jeziku [[PHP]].
 
Možete birati između tri naroda u Travianu, [[Antički Rim|Rimljani]], [[Gali]] i [[Teutonci|Tevtonci]]. Svaki narod ima svoje prednosti i nedostatke, kao i vrste jedinica koje su veoma različite. Od posebne važnosti je izabrati narod koji vam najbolje odgovara.
 
'''[[Rimska imperija]]''' Zbog visokog stepena društvenog i tehnološkog razvitka Rimljani su majstori u izgradnji i njenoj koordinaciji. Njihove jedinice su deo elite u Travianu.
Veoma su balansirani i korisni u napadima i isto tako u odbrani. Da bi zagarantovali ovu raznolikost Rimske jedinice se obučavaju veoma dugo i njihova obuka je skupa. Njihova pešadija je „živa legenda“, ali njihova odbrana protiv neprijateljske konjice nije tako dobra kao kod drugih naroda.
 
'''[[Gali]]''' su najmiroljubljiviji narod u Travianu. Njihova vojska ja obučena za izvrsnu odbranu, ali njihova sposobnost u napadu isto tako može konkurisati ostalim narodima. Gali su rođeni jahači, njihovi [[domaći konj|konji]]i su poznati po svojoj brzini koja njihovim jahačima omogućava da pogode neprijatelja tamo gde mogu prouzrokovati najviše štete, i spretno se rešiti neprijateljskih zbunjenih jedinica. Takođe imaju i veoma korisne zamke koje mogu pomoći u odbrani.
 
Sa ovim narodom je veoma jednostavno braniti, ali moguća je i agresivna [[taktika]]. Pruža vam mogućnost da se razvijete u bilo kojem [[strategija|strateškom]] smeru (odbranbenu ili napadačku, zasebnu kao „vuk samotnjak“ ili pouzdani pomoćnik, trgovac ili pljačkaš, pešadija ili konjica, naseljenik ili osvajač), ali potrebno vam je malo iskustva i talenta. Usprkos tome ovaj narod je takođe namjenjen za početnike!
 
'''[[Teutonci|Tevtonci]]''' su najagresivniji narod. Njihove jedinice su ozloglašene i unose strah zbog svog besa i ludila u napadima. Kreću se kao pljačkaška horda, bez [[strah]]a od [[smrt]]i.
 
Ali, njima nedostaje vojna disciplina Gala i Rimljana, što uzrokuje slabost u brzini i odbrani. Za agresivne i iskusne igrače Tevtonci su izvrstan izbor! <ref>http://www.travian.rs/anleitung.php</ref>
64.473

izmjene