Razlike između izmjena na stranici "Romantični film"

Dodano 12 bajtova ,  prije 8 godina
m
Bot: popravljanje preusmjeravanja
m
m (Bot: popravljanje preusmjeravanja)
== Podžanrovi ==
* '''Ljubavna drama'''. Romantične drame obično stavljaju veći naglasak na [[seks]] i ličnost ljubavnika nego romantične komedije. Muzika se često koristi da ukaže na emocionalno raspoloženje, stvarajući atmosferu veće izolacije za par. Romantična drama obično ne otkriva da li će glavni junaci na kraju stupiti u [[brak]]. Primer romantične drame je film [[Mostovi okruga Medison]].
* [[Čik flik]] je termin koji se koristi za filmove koji su usmereni ka ženskoj publici. Primeri su [[Prljavi ples]], [[TitanikTitanic (film iz 1997.)|Titanik]] i drugi.
* '''Romantične komedije''' su filmovi koji imaju duhovit zaplet baziran na romantičnim idealima poput onog da je prava ljubav u stanju da prevaziđe većinu prepreka. Humor je u takvim filmovima najčešće verbalan ili situacioni. Primeri je film [[It Happened One Night|Dogodilo se jedne noći]].
* '''Ljubavni triler''' je žanr koji kombinuje elemente romantičnog filma i trilera. Neki primeri romantičnih trilera su [[GospodinMr. i& gospođaMrs. SmitSmith (2005 film iz 2005)|Gospodin i gospođa Smit]], [[Turist (film)|Turist]], [[Sumrak (serijal)|Sumrak]] itd.
 
== Reference ==
64.473

izmjene