Dugi Rat – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Addbot (razgovor | doprinos)
m Bot: Migrating 11 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q775571 (translate me)
m Bot: popravljanje preusmjeravanja
Red 21:
== Zemljopis ==
==Stanovništvo==
Po posljednjem popisu stanovništva iz [[2001|2001.]] godine, općina Dugi Rat imala je 7.305 stanovnika, raspoređenih u 3 naselja:
* [[Duće]] - 1.640
* [[Dugi Rat]] - 3.507
Red 50:
Kulturno-umjetničko društvo "Dalmacija" u Dugom Ratu, osnovano je 8. ožujka 1967. godine, s ciljem okupljanja slobodnih amatera, a poradi njegovanja tradicionalnih običaja, izvornih i koreografiranih plesova i pjesama hrvatskog puka, posebno [[Dalmacija|dalmatinskog]] otočnog, obalnog i zagorskog podneblja, stvarajući na taj način zavidnu riznicu naše bogate nacionalne folklorne kulture.
 
Tijekom minulih, nadasve uspješnih godina folklorne djelatnosti, na izučavanju i njegovanju naše bogate kulturne baštine, štujući i učeći mladež i odrasle s tradicijom i običajima od davnina kod naše djedovine, ostvarujući vrijednu umjetničku produkciju, cijenjenu kod uglednika folklornog stvaralaštva, potvrđenu brojnim visokim priznanjima u Domovini i inozemstvu, djelatnost KUD-a "Dalmacija" bila je obilježena i tradicionalnošću zborskog pjevanja, postojanjem dramske aktivnosti, [[mandolina|mandolinističkog]] i [[tamburicatambura|tamburaškog]] orkestra i izvornog dalmatinskog [[klapsko pjevanje|klapskog pjevanja]], rado viđenog na svim pozornicama u Domovini i inozemstvu.
 
== Sport ==