Razlike između izmjena na stranici "Riblja čorba"

Obrisano 7 bajtova ,  prije 8 godina
Kada su svi prognozirali prestanak rada grupe zbog personalnih promena, Riblja čorba sa novim članom snima album "Koza nostra" koji je producirao Saša Habić, a kao gosti pojavili Džoni Štulić i grupa Azra, Gorica Popović, Bilja Krstić, Snežana Jandrlić, dok je klavijature svirao Saša Lokner iz Bajage i instruktora. Album je doneo pesme "Al Kapone”, “Gde si u ovom glupom hotelu”, “Tito je vaš” i “Crna Gora, Bar” (obrada pesme Memphis, Tennesy) Čaka Berija.
 
Nakon početka velikosrpskegrađanskog agresijerata nau HrvatskuJugoslaviji, Bora Đorđević je postao aktivni pristalica srpskih vojnika u Republici Srpskoj i Republici Srpskoj Krajini. Tokom ratnih godina, Riblja čorba je svirala u inostranstvu i objavljivala ploče koje nisu ostavljale dublji trag.
 
Album "Labudova pesma" prvobitno je bio zamišljen kao oproštajni, ali su odlučili da rade i dalje. Ploča je snimana krajem 1991. godine u Beču i sem pesme "Kad sam bio mlad" (obrada "When I Was Young)" Erika Bardona nijedna druga se nije zadržala u medijima, a sa ploče su izbačene tri predviđene pesme Olivera Mandića.
Leta 1996. godine kada je Riblja čorba svirala u Republici Srpskoj na mitinzima Srpske demokratske stranke, sa njima nije nastupio Zoran Ilić i tada je objavljeno da više nije član grupe. Na disku "Ostalo je ćutanje" koji je Čorba tada objavila, našla se "Ljubomorko", obrada pesme "Jelaous Guy" Džona Lenona i pesma "Gnjilane", obrada pesme švajcarskog muzičara Pola Hofera. Paralelno sa ovom pločom, Bora 1996. je za Radio Biljeljinu snimio album “Njihovi dani”, jedini album koji nosi njegovo ime, a ne ime grupa, jer je izuzetni politički angažovan, a usmeren je protiv vlasti Slobodana Miloševića.
 
 
===1997-2006===
 
Anonimni korisnik