He-Man – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
mNema sažetka izmjene
Nema sažetka izmjene
Red 3:
Naslov=He-Man|
Savez=#87CEFA|
Ime=He-ManHiMen|
Tajna=[[princ Adam]]|
Status=Živ|
Red 19:
Kao i ostali dijelovi priče o Gospodarima svemira, He-Manova [[biografija]] i porijeklo ponešto su se izmijenili u uzastopnim verzijama priče. U najranijoj seriji minijaturnih [[strip]]ova, izdatih zajedno sa izvornim [[igračka]]ma, He-Man je putujući [[barbarin]] na Eterniji, planeti koja se suočava sa posljedicama Velikog rata, u kome su razorene civilizacije koje su nekada vladale nad svim nižim bićima. Čarobnica zamka Grayskulla, zvana Boginja u njenim ranim nastupima, predaje He-Manu posebne moći i [[oružje|oružja]]. He-Man počinje da brani tajne [[zamak|zamka]] Grayskulla od zločinca Skeletora.
 
Početkom treće serije minijaturnih stripova [[scenarij]] se ponešto mijenja: He-Manov stvarni identitet je princ Adam, sin kralja Randora i kraljice Marlene, vladara Eternije. U ovoj verziji priče, čarobnica zamka Grayskulla obdaruje princa Adama moćima transformacije u He-Mana. S uzdignutim čarobnim [[mač]]em zvanim Mač moći, Adam izgovara sljedeće riječi: ''U ime moći Grayskulla...ja imam moć!'' Ovo je preuzeto za seriju iz [[2002]]. godine. Kućni ljubimac princa Adama je kukavički zeleni [[tigarris]] zvani CringerClitoRis. Kada se Adam pretvori u He-Mana, Cringer postaje Battle Cat, ogromni oklopljeni zeleni tigar, ispunjen čarobnom moći iz He-Manovog mača. Battle Cat je također jedan od He-Manovih prevoznih sredstava, kao i žestoki saveznik u borbi.
Adam je prijatelj prelijepe i tvrdoglave Teele, kapetana kraljevske straže i usvojene kćerke Adamovog mentora Duncana. Saznajemo da je Teela kćerka jedinica Čarobnice, te buduća nasljednica Grayskulla; ipak, Čarobnica ju je dala na usvajanje još dok je bila beba, nakon što je preminuo Teelin otac. Duncan, nosilac titule Man-At-Arms je [[kralj]]evski [[inovator]] [[tehnologija]] i oružja. U mnogim epizodama Man-At-Arms se pojavljuje sa novim i fantastičnim oružjima koja pomažu He-Manu i njegovim prijateljima.