Razlike između izmjena na stranici "Vizantijski kalendar"

Tako da nema govora o postojanju bilo kakvog "Vizantijskog kalendara"! Može se govoriti samo o Srpskom Kalendaru budući da jedino on računa vrijeme na takav način!'''
 
'''=Ispravka u nazivu=
Prvi pisani trag naziva "Vizantija", datira od 1557. godine u djelu njemačkog autora Heronima Volfa u djelu "Corpus Historiae Bizantinae".
Tako da nema govora o postojanju bilo kakvog "Vizantijskog kalendara"! Može se govoriti samo o Srpskom Kalendaru budući da jedino on računa vrijeme na takav način!
'''
==Osobine kalendara==
Bio je identičan [[Julijanski kalendar|Julijanskom kalendaru]], osim što su imena meseci bila transkribovana sa [[Latinski jezik|latinskog]] na [[grčki jezik]], prvi dan godine je bio '''1. septembar/rujna''' a prva godina je najčešće bila po carigradskoj eri, '''5509-08. pne.''' (verovalo se da je tada stvoren svet - vidi [[Datiranje postanja]]). Da bi ste dobili godine carigradske ere, dodajte godini naše ere 5508 za datume od 1. januara/siječnja do 31. avgusta/kolovoza, odn. 5509 za ostatak godine. Pre naše ere: godina ''V'' vizantijske ere zahvata godine (5510-''V'')-(5509-''V'') pre nove ere, odn. u godini ''P'' pre naše ere počinje 5510-''P'' godina vizantijske ere.
9

izmjena