The Blind Side (film) – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka izmjene
Red 15:
}}
 
'''''The Blind Side''''' je [[Sjedinjene Američke Države|američka]] drama iz [[2009|2009.]] godine sa [[Sandra Bulok|Sandrom Bulok]] u glavnoj ulozi. Temelji se na istinitoj priči, opisanoj u knjizi ''[[The Blind Side: Evolution of a Game]]'' američkog novinara [[Michael Lewis|Majkla Luisa]].
 
Zahvaljujući ovom filmu, Bulokova je postala najplaćenija glumica u 2009. i najkomercijalnija glumica 2010, a osvojila je i prvog [[Oskar za najbolju glavnu glumicu|Oskara za najbolju glavnu ulogu]] u karijeri. U grupi filmova sa glavnim ženskim likom, ''Mrtav ugao'' je najkomercijalniji film svih vremena. Film je zaradio 309.000.000 dolara, što ga smešta na 55. mesto liste najkomercijalnijih filmova svih vremena.
Red 22:
 
==Kratak sadržaj==
{{spoiler}}
Li En Tui je ugledna domaćica, koja pored savršeno sređene kuće, uspeva da radi i kao dizajner. Živi sa ćerkom Kolins, sinom Si Džejem i mužem Šonom, vlasnikom lanca prodavnica širom zemlje. Jedno veče na ulici sreću sedamnaestogodišnjeg beskućnika Majkla i Li En odluči da ga privremeno smesti u svojoj kući. Iako veoma stidljiv i zatvoren, Majkl se brzo sprijatelji sa Kolins i Si Džejem, pa na kraju i sa novim roditeljima. Nakon što iz razgovora sa Majklovim profesorom fizičkog shvate da je Majkl talentovani sportista, porodica Tui počinje da ga finansijski podržava u treniranju američkog fudbala. ''Big Majk'' polako ali sigurno napreduje i pred njim je velika karijera, ali jednog dana dobija poziv od lokalne organizacije koja se bori protiv ''planskog stvaranja vrhunskih sportista''. Naime, istražiteljka sumnja da porodica Tui, kao i sve bogate porodice u tom kraju, podiže sportiste kako bi ih poslala u svoj klub...
 
Linija 56 ⟶ 57:
 
{{Sandra Bulok}}
{{Michael Lewis}}
 
{{DEFAULTSORT:Blind Side, The}}