.tp – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Autobot (razgovor | doprinos)
m razne ispravke
Xqbot (razgovor | doprinos)
m r2.7.3) (robot Dodaje: arz:.tp; kozmetičke promjene
Red 6:
[[1999]]. godine, pre stvaranja referenduma u Istočnom Timoru o samoopredeljenju, sajtove sa '.tp' domenom su napali hakeri sa pro-indonežanskim simpatijama, a ''Connect Ireland'' je primao zlonamerne telefonske pozive. Međutim, kada je vođa za nezavisnost, [[Hose Ramos Horta]], sada ministar inostranih poslova Istočnog Timora, otvoreno govorio u korist upotrebe hakera da se napadnu indonežanski sajtovi, ''Connect Ireland'' je javno osudio bilo kakvu upotrebu hakovanja, najmanje od svih za političke ciljeve.
 
== Tranzicija na .tl ==
'''.tl''' je NIDdk koje je saglasan sa ISO 3166-1 standardom, a Odeljenje za informacione tehnologije Istočnog Timora trenutno radi u kooperaciji sa ''Connect Ireland'' kako bi se osigurala stabilna trnazicija na .tl NIDdk, gde je već postojećim registrovanima u .tp NIDdk omogućen isti domen pod .tl NIDdk bez naplate. I .tp i .tl "verzije" će nastaviti sa radom.
 
Red 12:
Prema whois servisu sajta www.nic.tl, '''google.tl''' je aktivan, ali [[Gugl]]ovi nejmserveri nisu trenutno podešeni za ''google.tl''.
 
== Datirane IANA informacije ==
Prema [[IANA]] sajtu, međutim, .tl je trenutno nedodeljen, gde je .tp i dalje listiran za Istočni Timor. ([[Hanana Gusmao]], trenutni predsednik države, je i dalje listiran kao administrativni kontakt.)
 
Red 27:
 
[[ar:.tp]]
[[arz:.tp]]
[[ast:.tp]]
[[az:.tp]]