Željko Bebek – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Autobot (razgovor | doprinos)
m popunjavanje kutijice
Nema sažetka izmjene
Red 24:
Bebek je nastavio karijeru kao pevač i povremeni bas gitarista Bijelog dugmeta od [[1974]]. do [[1984]]. [[1978]]. je snimio solo album "''Skoro da smo isti''" sa bubnjarom [[Dragan Jankelić|Điđijem Jankelićem]], Edom Bogaljićem na gitari i [[Neven Pocrnjić|Nevenom Pocrnjićem]] na klavijaturama. Album nije bio veliki uspeh. [[1984]], malo pre napuštanja Bijelog dugmeta, Bebek je snimio svoj drugi solo album "''Mene tjera neki vrag''". Grupu zvanično napušta [[23. 4.]] [[1984]]. godine. Svojim autorskim albumom iz 1985. "'Željko Bebek i Armija B''" pokušava da se vrati na muzičku scenu, ali bez velikog uspeha.
 
Njegova solo karijera nijeje bila naročito uspešna. Snimio je samo manje hitove, poput "''Šta je meni ovo trebalo''", "''Da bog da te voda odnijela''", "''Kako došlo, tako prošlo''", "''Kučka nevjerna''", "''Sinoć sam pola kafane popio''" (za koju je tekst napisao [[Bora Đorđević]]), Il' me ženi, il' tamburu kupi".
 
Kada su izbili [[raspad SFRJ|ratovi u bivšoj Jugoslaviji]], Bebek se preselio u Zagreb, gde nastavlja da živi i radi. Njegove izdavačke kuće su uključivale [[Taped Pictures]] i [[Croacia rekords|Kroaciju Rekords]].