Empty Nest (TV serija) – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
m Članku Empty Nest (serija) je promenjeno ime u Empty Nest (TV serija)
Nema sažetka izmjene
Red 14:
}}
'''''Empty Nest''''' je [[SAD|američki]] [[TV|televizijski]] [[sitcom]] koji se emitirao na [[NBC]]-ju od 1988 do 1995. Serija je stvorena kao [[televizijski spin-off|spin-off]] sitcoma ''[[The Golden Girls]]'' od strane njegove kreatorice i producentice [[Susan Harris (producent)|Susan Harris]]. Prve tri sezone ''Empty Nest'' je bio izuzetno uspješan i među 10 najgledanijih emisija u SAD. Kao i ''The Golden Girls'', producirala ju je [[The Walt Disney Company]].
 
Radnja serije se odvijala u Miamiju, u kući uspješnog pedijatra dr. Harryja Westona ([[Richard Mulligan]]), čiji se život potpuno preokrenuo nakon smrti supruge. Njegove dvije odrasle kćeri - neurotična raspuštenica Carol (Dinah Manoff) i policajka Barbara ([[Kristy Mac Nicol]]) - mu dolaze praviti društvo. Uskoro se ispostavilo da je Westonova kuća tik do kuće u kojoj živjele glavne junakinje TV-serije ''[[The Golden Girls]]''. U pretposljednjoj sezoni se pojavio lik treće Harryjeve kćeri Emily ([[Lisa Rieffel]]), a u posljednje dvije sezone je stalni član postave bila [[Estelle Getty]], tumačeći lik Sophije Petrillo iz ''The Golden Girls''.
 
Pored Harryja, stalni član postave je bio [[David Leisure]] kao Harryjev seksistički sudjed Charley i [[Park Overall]] kao bolničarka Laverne.
 
I sam spinoff, ''Empty Nest'' je potakao stvaranje vlastitog spinoffa pod nazivom ''[[Nurses (TV serija)|Nurses]]'', čije su junakinje bile bolničarke u Harryjevoj bolnici.
 
Serija je prvih nekoliko sezona bila izuzetno gledana, a Mulligan je za ulogu dr. Harryja Westona 1989. godine dobio svoj drugi [[Emmy Award|Emmy]] u karijeri.
 
==Vanjski linkovi==