Misery (1990) – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Kolega2357 (razgovor | doprinos)
m robot kozmetičke promjene
mNema sažetka izmjene
Red 33:
Paul Sheldon je pisac vrlo uspješnog serijala romana "Misery". Nakon što dotični pisac doživi prometnu nezgodu, spašava ga žena po imenu Annie Wilkes. U prometnoj su mu se ozljedile noge i on ne može hodati. Na početku se čini kako Annie, koja se predstavlja kao medicinska sestra, želi Paulu sve najbolje. Ona mu donosi lijekove protiv bolova, hrani ga i ne prestaje pričati kako je njegova najveća obožavateljica. No, uskoro postaje jasno kako je Annie psihički nestabilna osoba. Nakon što uz Paulovo dopuštenje pročita njegov trenutni, neobjavljeni rukopis (koji nije vezan uz Misery serijal), ona postaje razočarana i ljuta zbog toga što ne može shvatiti kvalitetu njegovog trenutnog rada i zbog toga što fanatično obožava serijal Misery koji je namijenjen širokoj publici.
 
Tijekom njegovog boravka u kući Annie Wilkes, na kioske izlazi najnovija knjiga Misery serijala (Miserino dijete), knjiga koju Annie s velikim žarom počinje čitati i ne znajući kako ova knjiga (pa i cijeli serijal) završava Miserinom smrću. Nakon što se izviče na Paula, ona mu donosi njegov neobjavljeni rukopis i kutiju [[šibica]], te ga natjera na paljenje svoje knjiga.
 
Sljedećeg dana ona mu donosi mašinu za pisanje i papir potreban za nju, te mu govori kako mora ispraviti knjigu i vratiti Misery u život. Tijekom ovog razgovora Paul primjećuje pribadaču na podu, nakon čega govori Annie kako ne može pisati na ovom papiru jer se na njemu mulja tinta. Ubrzo potom ljutita Annie odlazi nazad u grad po novu vrstu papira, što Paul koristi kako bi ugrabio pribadaču s kojom potom otključava vrata. Ipak, pribadača mu ne pomaže, jer otkriva kako nema kamo pobjeći, stoga umjesto bijega on počinje raditi na novoj knjizi.