Razlike između izmjena na stranici "Bata Živojinović"

Dodana 1.552 bajta ,  prije 8 godina
m/м (popunjavanje kutijice)
 
U avgustu [[1993]]. je nagrađen Nagradom za životno delo „Slavica“ za svoje uloge u jugoslovenskoj kinematografiji.
dali ce prezivetiBeograd -- Srpski glumac Velimir Bata Živojinović i doživeo je moždani udar i nalazi se u bolnici "Sveti Sava", gde mu se lekari bore za život.
 
 
 
 
Bata Živojinović (Tanjug)
Živojinović je u bolnicu primljen u utorak uveče, potvrđeno je za Betu u toj bolnici. Njegovo stanje je i dalje kritično.
 
List Press jutros je objavio da je Živojinović (79) doživeo težak moždani udar i da se trenutno nalazi u Specijalnoj bolnici za lečenje celebrovaskularnih bolesti "Sveti Sava". ekao da glumac nije u komi, ali je njegovo zdravstveno stanje veoma ozbiljno.
 
"Za dva dan, koliko leži u bolnici, teško je prognozirati da li će preživeti ili ne, ali zasad mu je zdravlje dosta ugroženo. Pospan je i teško komunicira", kaže taj izvor za Press.
 
Jedan od velikana srpskog glumišta doživeo je srčani udar u oktobru 2006. godine, a bolovao je i od gangrene koju je pre tri godine izlečio na Kubi.
 
Kako se navodi, zbog infarkta srce mu je oštećeno, krvni sudovi su mu u lošem stanju, a uz to je i dijabetičar, što dodatno otežava situaciju. Srećom, od gangrene koji je ranije lečio, nema ni traga.
 
Živojinović je rođen u selu Koraćica pod Kosmajem 1933. godine. Debitovao je na filmu 1955. godine ulogom u "Pesmi sa Kumbare", a zatim je snimio više od 250 filmova i serija. Status je potvrdio ulogom u filmu "Valter brani Sarajevo", zbog čega je postao legenda, ne samo na prostoru SFRJ, već i u Kini.
 
Bavio se i politikom – bio je poslanik Socijalističke partije Srbije u nekoliko mandata.
 
==Filmografija==
Anonimni korisnik