Jack Benny – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Red 10:
Po povratku iz rata se vratio vodvilju, te opet promijenio ime - ovaj put u Jack Benny, navodno na zahtjev komičara [[Ben Bernie|Bena Bernieja]].
 
Godine 1922. je upoznao Sadye Marks, s kojom se vjenčao 1927. godine, a koja je pod imenom [[Mary Livingstone]] nastupala u njegovoj radio i TV-emisiji ''[[The Jack Benny Program]]''. Emisija u radio-obliku emitirala na [[NBC]]-ju od [[1932]]. do [[1948]]. te na CBS-u od 1948. do [[1955]]. Televizijska verzija je emitirana na CBS-u od [[1950]]. do [[1954]]. te na NBC-u do [[1964]]. do [[1965]].
 
Benny je nakon završetka televizijske karijere nastupao po noćnim klubovima, i povremeno glumio u cameo ulogama u filmovima, uključujući ''[[It's a Mad, Mad, Mad, Mad World]]'' [[1963]]. godine. U jesen [[1974]]. se spremao nastupiti u filmu ''[[The Sunshine Boys]]'', te nagovorio svog najboljeg prijatelja [[George Burns|Georgea Burnsa]] da preuzme njegove nastupe u noćnim klubovima. U oktobru iste godine mu je pozlilo, i otkrilo se da ima [[rak gušterače]]. Umro je dva mjeseca kasnije, a Burns je na kraju preuzeo njegovu ulogu za koju će dobiti [[Oscar]]a.
 
Po Bennyju je nazvan [[Jack Benny Center]] u [[Waukegan (Illinois)|Waukegan]]u, gradu u državi [[Illinois]] gdje je proveo dio djetinjstva.
 
==Vanjski linkovi==