Tarzan – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
m r2.7.1) (robot Dodaje: et:Tarzan
dodatak s hr.wiki
Red 1:
[[Datoteka:Image Tarzan of the Apes poster 1918.jpg|thumbnail|200px|Poster za film ''Tarzan of the Apes'' iz 1918. godine]]
Tarzan je fiktivni lik, junak serije knjiga koju je napisao autor Edgar Reyes Buroauz.
'''Tarzan''' je [[izmišljeni lik]] i [[junak]] iz popularnog serijala knjiga [[SAD|američkoga]] pisca [[Edgar Rice Burrougs|Edgara Ricea Burrougsa]].
Tarzan je engleski dječak napušten u džungli Afrike krajem 19. stoljeća, nakon što su mu roditelji ubijeni od strane majmuna (utrke Sburoauz izumio). Jedan od blagajnama usvojio dijete te ga pokrenut je jedan od majmuna. Forma rasta dao mu fizičke sposobnosti prelaze one od najboljih sportaša. Mshabger Tarzan je postao vođa plemena majmuna i drugih životinja Elmanhigan.
 
Službeni naziv na engleskom jeziku je Tarzan, John Clayton III, Gospodine Geraistoak, ali njegov identitet kao uzgoj studirao samo u odrasloj dobi, kada je prvi puta sreo nekoliko njegovih vrste koji su bili u džungli, uključujući Jane, koji je kasnije postao njegov ljubavnik.
Edgar Rice Burrougs je započeo svoj književni rad [[1912.]] godine za vrijeme [[nezaposlenost]]i. Pisao je rukom, na praznim stranicama starih pisama i bilješki [[papir]]a, jer nije imalo novac za kupnju papira.
Tarzan je kasnije premješten u razne avanture, u džunglama Afrike i šire.
 
Pojam reći Pitajte Buroauz po cm džungli "od Rudyarda Kiplinga priča je čitao o ljudima koji su bili u džungli. Prva priča je objavljena u 1912, prvi put objavljena priča stresa knjižici pod nazivom "Olsturi" dvije godine kasnije pojavio u knjizi i unatoč oštrim kritikama izjednačio na njegov stil Vardidotho, trenutni uspjeh. Uobičajeno je atribut uspjeha ljudske mašte, koji se dijele djecu i odrasle, da se vrate u Paradise Lost, pronaći fizičke sposobnosti koje omogućuju da se prevladaju teškoće prirodu i dovesti plemenitim ljudskim kvalitetama.
Priču o Tarzanu uspio je prodati časopisu ''All-Story Magazine'' za 700 [[američki dolar|dolar]]a koja je postala vrlo popularna. Slijedio je niz [[strip]]ova, 23 [[roman]]a i igranih filmova.
Tarzan je snimio mnogo puta na filmu i televiziji, kada su prvi filmovi bili su nijemi filmovi uglavnom lojalni literarni izvor. Od 30-ih je počeo prvi zvučni film glumi Johnny Weissmüller Achshlcido čimpanza se često naziva i gepardi, serija filmova koja je trajala 60 godina. U 1999 bio je animirani film Disney's posebnost je vjeran natrag na književnim.
 
Originalna knjiga u seriji su:
Tarzan je postao jedan od najpopularnijih likova popularne kulture 20. stoljeća.
Tarzan of the Apes
 
Tarzan se vraća u džunglu
== Priča o Tarzanu ==
Tarzan i životinja u džungli
Pisac opisuje opisuje dječaka koji je siroče iz ranog djetinjstva, koji je izgubio roditelje. U prašumi ga pronalazi skupina [[gorila]], kod kojih odrasčjue kao član njegove obitelji u divljini.
Tarzan i njegov sin
 
Ofir resursa Tarzan
Pisac nikada nije bio u Africi, a informacije o tamošnjem životu se oslanjaju na bilješkama istraživača [[Henry Morton Stanley]]a (* 1841-1904) i [[Rudyard Kipling]]a i njihovim književnim radu.
Tarzan zemljišta džungli
 
Tarzan nepobjediv
 
Tarzan Wild osvajač
Zlatni lav {{Tarzan }}
 
Tarzan i Mrav
Neke su objavljene na hebrejskom naslova, ali i objavljena knjiga koristi u karakteru Tarzan, kao što su "Tarzan avantura u Izraelu", u raznim stripovima.
Godine 1999 tvrtka Walt Disney je napravio crtić verzija koja govori o Tarzanu iz djetinjstva, kako je on bio kralj majmuna, i naravno ljubavi između Tarzana do Jane. Film je bio vrlo uspješan i jedan je od Disney dragog filma. Film je također osvojio Oscara za najbolju
{{Commonscat}}
 
 
[[ar:طرزان]]