Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Red 524:
 
On je riješen, sada samo treba pitati Rippera hoće li on popuniti ove članke ili ćemo ih pobrisati --[[Korisnik:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">Biljezim se sa štovanjem</font>]][[Razgovor sa korisnikom:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">,Poe</font>]] 17:07, 17 april-травањ 2015 (CEST)
 
== Najmanje nevjerojatan ==
 
U knjizi: Marčinko, Mato (2000). Indoiransko podrijetlo Hrvata. Zagreb. piše:
 
U razgovoru za zagrebački politički dnevnik "Vjesnik" (LIII, br. 16013., od 18., 19. i 20. travnja 1992., str. 20.) dr. Radoslav Katičić je između ostaloga izjavio: „Rekao sam već u više prilika, '''daje''' o svih '''predpostavaka''' o podrijetlu imena Hrvat ona o iranskom '''najmanje nevjerojatna'''. I to je sve što se, po mojem mišljenju, o tome može reći. Trubačovljeva etimologija čini mi se manje, a ne više vjerojatnom, nego su druga objašnjenja iz iranskoga. Kada bi se i moglo utvrditi, '''daje''' hrvatsko ime doista iranskoga podrijetla, dokazivalo bi to samo da stara hrvatska gentilna tradicija ima i iranski sloj. To je još daleko od toga da se predpostave iranska razdoblja u povijesti hrvatskoga naroda ili čak da se u njima gleda jezgreni dio hrvatske povijesti, kako se to u novije doba tu i tamo pročita ili osjeti. Hrvatski narod, kakav danas jest, nastao je između Dunava i Jadrana, kako to čitamo u Tome Arhiđakona, izgradio se postupno, a nekakva euroazijska iranska Hrvatska plod je bujne mašte, koja se ne brine za to ima li pouzdane potvrde u povijesnim vrelima“.
 
Rekao bih da je Katičić pod "najmanje nevjerojatna" misli na na najmanje verojatna, jer posle kaže da je "iranska Hrvatska... plod bujne mašte".
 
Ne znam da li je spajanje veznika "da" i enklitike "je" (na dva mesta), kao i oblik genitiva množine imenice pretpostavke (predpostovaka), nejednačenje po zvučnosti (predpostavka mesto pretpostavka) uzus autora Vjesnika, ili R. Katičića.--[[Korisnik:Владимир Нимчевић|Владимир Нимчевић]] ([[Razgovor sa korisnikom:Владимир Нимчевић|razgovor]]) 20:08, 17 april-травањ 2015 (CEST)