Betty White – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka izmjene
Red 18:
 
Na jednom od tih kvizova pod imenom ''[[Password (kviz)|Password]]'' je srela popularnog voditelja [[Alan Ludden|Alan Luddena]] koji ju je [[1961]]. zaprosio. Ludden, inače gorljivi katolik, je bio udovac, a Whiteovoj je prije toga bila dva puta razvedena. White je pristala na brak, te s Luddenom ostala do njegovi smrti [[1981]].
 
Godine 1973. Betty White je angažirana za jednu od svojih najpoznatijih uloga - [[Sue Ann Nivens]], voditeljicu fiktivne TV-emisije u sitcomu ''[[The Mary Tyler Moore Show]]''. Njeno angažiranje je navodno predložila sama [[Mary Tyler Moore]]. Za tu je ulogu osvojila dvije nagrade Emmy, a nakon završetka serije joj je TV-kuća dala vlastitu TV-emisiju ''[[The Betty White Show]]''.
 
Betty White je nastavila nizati uspjehe i 1980-ih. Prvi od njih je bila uloga Eileen Harper u popularnom sitcomu ''[[Mamma's Family]]'' koji se emitirao od 1983. do 1985. Potom je slijedila uloga po kojoj je najpoznatija mlađim gledateljima - [[Rose Nylund]], udovica koja zajedno s tri druge žene provodi svoje zlatne godine dijeleći stan u [[Miami]]ju. Sitcom pod imenom ''[[The Golden Girls]]'' je emitirana čak osam sezona.
 
==Televizijski nastupi==