Razgovor:Građanski rat u Siriji – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Rjecina2 (razgovor | doprinos)
Odgovor
Red 46:
::Guardian:[http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2012/jan/17/syrians-support-assad-western-propaganda Most Syrians back President Assad, but you'd never know from western media]
::Ako izuzmemo ove linkove iz 2012. možemo reći da me zapadna propaganda izgubila još 2011. kada su koristili sliku ženske iz Hrvatske za izvještaje o mučenjima,a ovogodišnje korištenje ubijenih u Iraku da bi ih se prikazalo kao žrtve Assada je moj način razmišljanja po ovom pitanju zacementiralo,a po meni to bi trebalo tako biti za svakog tko je čitao o ta dva događaja.--[[Korisnik:Rjecina2|Rjecina2]] ([[Razgovor sa korisnikom:Rjecina2|razgovor]]) 22:14, 9 jun-липањ 2012 (CEST)
:::Dobro je da razmišljaš izvan okvira i da koristiš svoju glavu, ali to te isto može dovesti u drugu krajnost - teorije zavjere koje zanemaruju podatke. HRW i AI nisu "svete krave" (pogotovo Amnesty), ali ne možeš reći da samo kritikuju protivnike SAD-a i Zapada, a njih veličaju. AI je, primjerice, kritikovala Guantanamo [http://www.amnesty.org/en/library/asset/AMR51/103/2011/en/43fe877f-92c6-44b8-ad3e-4840db5d0852/amr511032011en.pdf], poredivši ga sa gulagom, te je čak javno pozvala da se George W. Bush [http://www.amnesty.org/en/library/info/AMR51/097/2011/en] i Dick Cheney istraže zbog ratnih zločina [http://reportergary.com/2011/08/amnesty-international-investigate-cheney-for-war-crimes/]. HRW je objavila provokativan članak: [http://www.hrw.org/news/2012/05/10/if-charles-taylor-can-be-tried-war-crimes-why-not-kissinger If Charles Taylor Can Be Tried for War Crimes, Why Not Kissinger?], isto kritikovala Busha zbog nepoštivanja ženevskih konvencija [http://www.hrw.org/news/2003/03/30/double-standards-0 Double standards], čak i Obamu zbog napada bespilotnih letjelica po Pakistanu [http://www.hrw.org/news/2012/04/20/us-transfer-cia-drone-strikes-military] i izvansudskih ubijanja općenito: [http://www.hrw.org/news/2011/12/19/q-us-targeted-killings-and-international-law Q & A: US Targeted Killings and International Law]. HRW svake godine redovno objavljuje izvještaje za ceo svet, i kritikuje i Zapad, evo Francuska je negativno pomenuta zbog progona Roma [http://www.hrw.org/news/2011/09/29/france-one-year-new-abuses-against-roma France: One Year On, New Abuses against Roma]. Tako da tvoje tvrdnje ne stoje.
:::Zapadni mediji znaju biti pristrani, ali Fox News je ipak debelo iza BBC-a ili Guardiana po objektivnosti. Koliko se to može nazvati "propagandom" ostaje upitno. Primjera radi, možeš li naći ijedan izvor ruskih novina ili portala pod državnom vašću koji kritikuju Putina?
:::Tvoj link navodi Brzezinskijevo mišljenje. I to je samo to. Njegovo lično mišljenje. Podrška od 40 % nije većina. BBC ne navodi da ljudi vole Asada, nego da se boje da ne dođe neko još gori. To je primjer "odaberi manje zlo". Jedino Guardian donekle potvrđuje tvoj stav.
:::Slika žene iz Hrvatske za izvještaj o mučenjima mi je nepoznat.
:::U svakom slučaju, moraš ubaciti i uvažiti suprotna mišljenja HRW-a i AI, kao i što bi trebao i uklopiti rezoluciju Opće skupštine Ujedinjenih nacija - koju nikako ne možeš osporiti, a nisi ni pokušao. Rezolucija je prošla uz veliku većinu, sa 137 glasova za, te je osudila Asadovu vladu zbog napada na civile.--[[Korisnik:Tolerantnost|Tolerantnost]] ([[Razgovor sa korisnikom:Tolerantnost|razgovor]]) 13:56, 10 jun-липањ 2012 (CEST)
Nazad na stranicu "Građanski rat u Siriji".