Commodore International – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Rjecina2 (razgovor | doprinos)
Rjecina2 (razgovor | doprinos)
Red 167:
Prva odluka novog direktora postaje konsolidacija poslovanja korporacije kako bi ju se spasilo od bankrota. Tokom ovog procesa velika većina od onih zaposlenih 1984]],a i dosta drugih će dobiti otkaze tako da je otpušteno sveukupno 45 % zaposlenih dok su se druge odluke ticale povećanja prodaje tada dostupnih proizvoda kao i dizajniranje novog jeftinijeg kompjutera kojemu će osnova biti tržišno preskupa i neuspješna [[Amiga 1000]] koja također odbija i poslovni svet, ali ovde zbog svog nedostatka kompjuterske snage.
 
U roku od samo 6 meseci pod rukovodstvom novog direktora Commodore International koji je bio [[de facto]] [[bankrot|bankrotirao]] krajem 1985. pošto se našao u nemogućnosti da vraća uzete kredite <ref>[http://www.commodore.ca/history/company/chronology_portcommodore.htm Chronological History of Commodore Computer]</ref> se vratio iz mrtvih i ponovno počeo pozitivno poslovati. Hvalospjevi novom generalnom [[direktor]]u od strane kompjuterskih i ekonomskih medijama mu na žalost ubrzo postaju poljubac smrti pošto je ponovno proradila taština većinskog vlasnika Irvina Goulda koji se počinje javljati putem [[mediji|medija]] da je on odigrao veliku ulogu u oporavku što mu nitko nije verovao.
 
To medijsko nepovjerenje u sposobnosti većinskog dioničara i istovremeno povjerenje u sposobnosti glavnog direktora je početkom 1987 postalo previše za Gouldovu taštinu pa je Rattingan dobio protuzakoniti otkaz za koji će potom sudskim putem dobiti višemilionsku odštetu <ref>[http://www.commodore.ca/history/company/chronology_portcommodore.htm Chronological History of Commodore Computer]</ref>.
 
===Amiga 2000===