Michael Schumacher – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
m r2.6.5) (robot Dodaje: br:Michael Schumacher
Autobot (razgovor | doprinos)
m razne ispravke
Red 36:
 
== Formula 1 ==
 
==== Debi utrka s Jordanom ====
[[Datoteka:Jordan 191 rain.png|thumb|lijevo|Schumacher testira za [[Jordan Grand Prix|Jordan-Ford]] model [[Jordan Grand Prix|Jordan 191]] na Silverstoneu u ljeto 1991.g.]]
Linija 46 ⟶ 45:
 
== Benetton ==
 
==== 1991. - 1993. ====
Nakon debija na VN Belgije s [[Jordan Grand Prix|Jordan Fordom]] Michael je već sljedeću utrku na VN Italije bio u drugom bolidu, bolidu [[Benetton Formula|Benetton Forda]]. Prvu utrku u [[Benetton Formula|Benettonu]] zavšava na 5 mjestu ispred timskog kolege i trostukog svjetskog prvaka [[Nelson Piquet|Nelsona Piqueta]].
Linija 57 ⟶ 55:
 
==== 1994. - 1995. ====
 
Michael je u sezonu [[1994.]] ušao vrlo snažno pobjedivši 6 puta u prvih sedam odvoženih utrka. Njegov [[Benetton Formula|Benetton]] kao i neki drugi bolidi bili su pod sumnjom, da koriste nelegalna elektronska pomagala. Ta priča bila je aktualna kroz čitavu sezonu i stalno su se vukli repovi na tu temu. Ali tada su stigli problemi za Michaela. Na VN [[Velika Britanija|Velike Britanije]] u [[krug]]u za zagrijavanje Michael je potpuno neobjašnjivo prestigao [[Damon Hill|Damona Hilla]] i vozio se tako par zavoja, dok ga nije propustio naprijed. To nije u skladu s pravilima i Michael je zaradio ''stop & go'' kaznu kasnije u samoj utrci radi tog poteza. Ignoriravši tu kaznu Michael je nastavio voziti, da bi kasnije zaradio crnu zastavu što je automatsko isključivanje sa utrke. Niti zastavu nije poštivao i utrku je završio u regularnim uvjetima kao drugi. Kasnije je diskvalificiran i još je zaradio kaznu od 2 utrke zabrane utrkivanja. Michael je kasnije objašnjavao, da [[crna|crnu]] zastavu nije vidio i da je slušao inžinjere, što mu govore preko [[radio]] veze i što mora činiti, tj. da mora ignorirati sve kazne, koje su mu bile namjenjene, jer kao nisu u skladu s pravilnikom za dodjeljivanje kazni. Zabranu na 2 utrke Michael je zatražio, da mu se računaju kasnije u sezoni, jer je htio voziti na domaćem [[Hockenheim]]u i na svom voljenom Spau. Da stvar bude još gora upravo na utrci u Spa na VN [[Belgija|Belgije]], Michael je diskvalificiran na kraju utrke kada pobjeđuje zbog 2 mm pretanke daske na podnožju bolida. [[Benetton Formula|Benetton]] je uložio žalbu, da se daska izgrebala prilikom jednog Michaelovog izvrtanja u utrci, koje je za Michaela dobro prošlo. [[FIA]] za to nije priznala žalbu. Utrke u [[Italija|Italiji]] na [[Monza|Monzi]] i u Portugalu na stazi u [[Estoril]]u Michael nije vozio, a njegov najveći konkurent [[Damon Hill]] na obje je trke pobjedio i smanjio zaostatak za Michaelom na samo bod. Taj bod razlike ostao je i na kraju kada su oboje pobjedili na još naredne dvije utrke, Michael u [[Jerez]]u, a Hill na Suzuki za finalni rasplet na VN Australije, kada se sudaraju u međusobnom dvoboju na stazi u borbi za naslov prvaka. Bolidi su bili previše oštečeni za nastavk utrke i za obojicu to je značio kraj. Prvi naslov pripao je Michaelu, ni sam nije mogao vjerovati da je uspio. U tek trečoj punoj sezoni osvojio je naslov prvaka i to kao drugi najmlađi prvak na vječnoj ljestvici iza [[Emerson Fittipaldi|Emersona Fittipadija]]. Naslov je posvetio ranije u sezonu tragično poginulom [[Ayrton Senna|Ayrtonu Senni]] zbog čega bi, priznaje, teško osvojio naslov. Svoj prvi naslov prvaka Michael je osvojio sa 8 postignutih pobjeda i 92 osvojena boda.
 
Linija 65 ⟶ 62:
 
== Ferrari ==
 
==== 1996. - 1999. ====
 
 
Michael je [[1996.]] prešao u [[Scuderia Ferrari|Scuderiu Ferrari]], momačad koja naslov prvaka čeka još od [[1979.]] Došavši u Maranelo Michael je odmah bio svjestan kamo je došao i shvatio je, da više neće ostvarivati vrhunske rezultate, ali izjavljivao je; Stići će nova era za [[Scuderia Ferrari|Ferrari]]. Bolid [[Scuderia Ferrari|Ferrarija]] kojeg je on počeo voziti nakon dvojca [[Gerhard Berger|Berger]] - [[Jean Alesi|Alesi]] bio je prvi desetocilindrični [[Scuderia Ferrari|Ferrarijev]] motor. Kako je još uvijek sve bilo u razvojnoj fazi Michael je kroz sezonu vozio dva različita modela [[Scuderia Ferrari|Ferrarijevog]] bolida. S prvim modelom pobjedio je na VN Španjolske, a s drugim na VN Beligije i VN Italije. Kasnije je Michael rekao da su ti modeli bolida bili najgori bolidi u [[povijest]]i njegove karijere od svih bolida koje je on vozio. Bili su totalno neupravljivi i jednostavno Michael nije uživao u vožnji s tim bolidima. Sa ukupno 3 pobjede u sezoni Michael završava sezonu na 3 mjestu sa 59 osvojenih bodova.
Linija 83 ⟶ 78:
 
==== 2000. - 2002. ====
 
[[2000.]] g. Michael konačno osvaja svoj treći naslov prvaka nakon velike borbe s Hakkinenom. Pobijedio je zaredom u prve tri utrke, fenomenalno strartavši u sezonu. Sredinom sezone bilježi tri odustajanja zaredom (dva već na samom startu u prvim zavojima) koja su Hakkinenu vratila zaostatak za Michaelom, te je još naknadno pobjedio na dvije utrke, što je smanjilo Michaelovu prednost na minimum. Sezonu završava u stilu pobjedivši na svim preostalim utrkama do kraja sezone i osvaja naslov na predzadnjoj utrci u Suzuki.
Na VN [[Italija|Italije]] izjednačio je broj pobjeda sa Sennom i na [[novinar]]sko pitanje u vezi tog velikog postignuća pada u kolaps i rasplače se na novinarskoj konferenciji uživo u [[TV]] prijenosu.
Linija 92 ⟶ 86:
 
[[2002.]] g. je bila sezona pune dominacije i pobjede Ferrarija na 15 od 17 utrka, a Michael je postavio novi rekord u broju pobjeda u sezoni i on sad iznosi 11 pobjeda. Predominanta sezona u kojoj se Michael samo prošetao do 5 naslova prvaka i izjednačuje se sa Juanom Manuelom Fangiom. U sezoni se ističe i jedna pomalo čudna pobjeda na VN Austrije kada Michael kao pobjednik biva izviždan od publike jer ga je na samom cilju propustio timski kolega Barrichello. Cijela situacija bila je izrežirana od vođe Ferrarija [[Jean Todt|Jeana Todta]]. Sezonu završava s rekordnih 144 boda, 60 bodova više od momčadskog kolege Barrichella. S Barrichellom osvaja čak 9 dvostrukih pobjeda za Ferrari u 17 odvoženih utrka.
 
 
==== 2003. - 2004. ====
Linija 105 ⟶ 98:
[[Datoteka:Lap4 Canada2005 McLaren and Ferrari.jpg|thumb|desno|250px|Schumacher u borbi sa Kimijem Räikkönenom tijekom Velike nagrade Kanade 2005.]]
Sezona [[2005]]. za Michaela je bila jedna od najtežih sezona u karijeri, jer je sa vrlo moćnim bolidom, koji svih proteklih godina bio nepobjediv te sezone je upao u totalni prosjek, a jednu jedinu pobjedu te sezone ostvario je na VN [[SAD]]-a u utrci [[šest]] bolida, koji su bili na Bridgestonovim [[guma]]ma, jer su se svi koji su bili na Michelin gumama povukli s utrke radi sigurnosnih razloga. Te sezone su se promjenila pravila s gumama, koje se više nisu mijenjale tokom utrke, nego je jedan set guma morao izdržati čitavu utrku. To je bio glavni razlog slabe Ferrarijeve forme te sezone radi Bridgestone guma, i Michael je bio totalno nemoćan da išta promjeni. Od pravih utrka bilježi se sjajna borba s Alonsom na VN San Marina, kad ga je Michael stiskao zadnjih 12 krugova u borbi za prvo mjesto, ali na kraju ipak nije uspio. Odustao je šest puta u 19 utrka i osvojio 62 boda što je bilo dovoljno za njega mizerno tek treće mjesto u poretku.
 
 
2006. je bila posljednja Michaelova sezona u Formuli 1. Nakon tri utrke osvojio je 11 bodova i bio već 17 bodova u zaostatku za Fernandom Alonsom aktualnim svjetskim prvakom. Pobjeđuje u naredne dvije utrke nakon 18 mjeseci suše nebrojeći pobjedu na VN [[SAD]]-a, kada su se sve momčadi na Michelinu povukle sa utrke. Nakon VN Kanade zaostatak za Alonsom je dostigao vrhunac i iznosio je 25 bodova. U sljedeće [[tri]] utrke Michael se vraća i smanjuje na prihvatljivijih 11 bodova. U nastavku sezone pobjeđuje na VN Italije i VN Kine kada se po prvi put u sezoni izjednačava s [[Fernando Alonso|Alonsom]]. Ostvaruje jedan od največih preobrata u sezoni u povijesti Formule 1. Sve se poklapalo savršeno u završnici sezone, da Michael osvoji rekordni 8 naslov svjetskoga prvaka, ali kvar na motoru na VN Japana upropaštava sve. Bio je to kvar kakav se nije dogodio još od VN Francuske [[2000]]. i za Michaela je sezona bila izgubljena. Alonsu je u završnici trebao samo bod da potvrdi svoj drugi naslov, što se na kraju i dogodilo. Michael je svoju posljednju utrku završio kao 4 s mnogo problema uoči same utrke, koje su se događale i tokom utrke, od problema pumpe za [[gorivo]] do ispuštanja gume prilikom dodira sa Fisichellom. Usprkos svim problemima, koje su se događali na toj utrci po Michaelu, utrka je otišla u povijest kao njegova zadnja utrka u Formuli 1 i kao jedna koju je odvezao na jedan od najveličanstvenijih načina koji je to mogao odvesti u svom pravom ''Schumacherovskom stilu'' kada je sve ostale vozača učinio prosječnima bez obzira na konačan ishod rezultata, koji je ostvario na toj utrci.
 
====Povlačenje iz Formule 1====
 
Dok su se još prskali šampanjcem na pobjedničkom podiju i dobivali pobjedničke pokale, pobjednički trojac tog vikenda Michael Schumacher, Kimi Raikkonen i [[Robert Kubica]], Ferrari je počeo lansirati vijesti novinskim agencijama da se Schumacher krajem godine povlači iz Formule 1. Nekoliko minuta kasnije uživo pred milijunima gledatelja na novinarskoj konferenciji nakon utrke Michael konačno sam objavljuje vijest, koja se mjesecima vukla kao jedna od mogućnosti i epilog je dostigao kraj. Michael objavljuje kraj trkaće karijere na kraju sezone i zahvaljuje se cijeloj [[obitelj]]i, osobito ocu, koji ga je okrenuo da krene tim putem. Spomenuo je svoju cijelu 30-godišnju trkaću karijeru i sve što su mu utrke donijele kroz to razdoblje.
 
== Mercedes GP ==
 
====Povratak u Formulu 1 2010. - danas ====
 
Michael Schumacher vratio se je aktivnom utrkivanju u F1 2010. godine, vozeči za momčad [[Mercedes GP]]. Sezonu završava na 9. mjestu ukupnog poredka vozača, što mu je najlošji rezultat u karijeri F1 vozača.
 
Linija 1.064 ⟶ 1.053:
 
'''*''' 1997. diskvalificiran iz vozačkog poretka radi opasne vožnje na [[VN Europe]] i sudara sa [[Jacques Villeneuve|Jacquesom Villeneuveom]]. Bodovi koje je osvojio tokom sezone bili su dovoljni za drugo mjesto u poretku.<ref name="fia97verdict">{{cite news | title =
FIA World Motor Sport Council - 11 November 1997 | publisher = FIA | date = 1997-11-. 11. 1997. | url = http://www.fia.com/resources/documents/2064282370__11_11_1997_WMSC.pdf | accessdate = 2006-10-29. 10. 2006.}}</ref>
 
== Formula 1: rekordi ==
 
[[Datoteka:Michael_Schumacher_win_2004.jpg|thumb|desno|200px|Schumacher slavi pobjedu na [[Velika nagrada SAD|VN SAD-a]] [[2004.]] g.]]
 
Linija 1.126 ⟶ 1.114:
! 13
| Krugovi u vodstvu
| 4741 (22,155 [[kilometar|km]])<ref>{{cite web | url = http://www.f1db.com/f1/page/Michael_Schumacher| title =Michael Schumacher | accessdate = 2006-10-25. 10. 2006.| last = | first = | date =2006 | work =The Formula One Database | publisher = www.f1db.com}}</ref>
|-
! 14
Linija 1.166 ⟶ 1.154:
! 23
| Utrke za istog graditelja bolida i motora
| 180 ([[Scuderia Ferrari|Ferrari]])<ref>{{cite web | url = http://www.f1fanatic.co.uk/2006/11/09/f1-2006-review-michael-schumacher%e2%80%99s-stats/ | title = F1 2006 review: Michael Schumacher's stats| accessdate = 2006-11-10. 11. 2006. |date = 2006-11-09. 11. 2006.
| work = | publisher = F1Fanatic}}</ref>
|-
Linija 1.204 ⟶ 1.192:
<nowiki>*</nowiki> Rekord dijeljen s drugim vozačem
 
== Izvori ==
{{izvorireflist}}
 
== VanjskeEksterni poveznicelinkovi ==
{{Commons|Michael Schumacher}}
 
*[http://www.michael-schumacher.de/ Službena stranica Michaela Schumachera]
*[http://www.grandprix.com/gpe/drv-schmic.html Grandprix.com Profil]