Wikipedija:Pijaca – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Red 431:
 
:::Sigurno postoji. Ja ga, doduše, ne znam. Ali, s obzirom na činjenicu da ova Wiki postoji jako dugo, čini mi se da to nije ni bitno više --[[Korisnik:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">Biljezim se sa štovanjem</font>]][[Razgovor sa korisnikom:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">,Poe</font>]] 01:06, 22 oktobar 2016 (CEST)
 
:::»U stranoj je jezičnoj znanosti najuobičajeniji naziv ''srpskohrvatski jezik'', po načelu kojim se razni složeni lingvistički nazivi tvore prema krajnjim članovima, npr. indoevropski jezici obuhvaćaju i indoevropske jezike između Indije i Evrope. Taj se naziv upotrebljava i u dobrom dijelu domaće jezične znanosti. Manje je čest naziv s obratnim rasporedom, tj. ''hrvatskosrpski jezik''. Ta su dva naziva posve sinonimna i oba obuhvaćaju cjelinu hs. jezika.« ([[Dalibor Brozović]], 1988) Eto odgovora! :) --[[Korisnik:Conquistador|Conquistador]] ([[Razgovor sa korisnikom:Conquistador|razgovor]]) 06:26, 22. oktobra 2016. (CEST)
 
:Zašto nije evroindijski ili germanoindijski, nego je indoevropski ili indogermanski? Zašto je indoarijski, a ne arijskoindijski? Zašto je ugrofinski, a ne finskougarski? Zašto je uraloaltajski, a ne altajskouralski? ... Tko će samo odgovoriti na sva ova pitanja? --[[Korisnik:Conquistador|Conquistador]] ([[Razgovor sa korisnikom:Conquistador|razgovor]]) 06:12, 22. oktobra 2016. (CEST)