Popis nematerijalne svjetske baštine u Evropi

Popis nematerijalne svjetske baštine u Europi čini UNESCO-va nematerijalna svjetska baština europskih država, prema abecednom redu i godini upisa. Oznakom (*) je označena nematerijalna baština na popisu hitne zaštite UNESCO-a.

Procesija divova i zmajeva je zajednička svjetska baština Francuske i Belgije

AUredi

  Albanija (1)Uredi

  Andora (1)Uredi

BUredi

  Austrija (9)Uredi

  Belgija (14)Uredi

  Belorusija (4)Uredi

  Bosna i Hercegovina (4)Uredi

  Bugarska (7)Uredi

CUredi

  Kipar (3)Uredi

  Češka (4)Uredi

 
Tradicionalni muzej u Kihnuu, Estonija

EUredi

  Estonija (4)Uredi

FUredi

  Francuska (12)Uredi

GUredi

  Grčka (2)Uredi

HUredi

  Hrvatska (14)Uredi

IUredi

  Italija (6)Uredi

LUredi

  Latvija (2)Uredi

  Litvanija (2)Uredi

  Luksemburg (1)Uredi

MUredi

  Mađarska (3)Uredi

  Makedonija (5)Uredi

PUredi

  Portugal (4)Uredi

RUredi

  Rumunija (5)Uredi

SUredi

  Slovačka (3)Uredi

  Slovenija (6)Uredi

  Srbija (1)Uredi

  Španija (13)Uredi

TUredi

 
Predmeti koji simboliziraju Novruz

  Turska (10)Uredi

UUredi

  Ukrajina (1)Uredi

VUredi

IzvoriUredi

  1. UNESCO: Nematerijalna svjetska baština u Albaniji - ich.unesco.org - Pristupljeno 19.11.2021.
  2. UNESCO: Nematerijalna svjetska baština u Andori - ich.unesco.org - Pristupljeno 19.11.2021.
  3. 3,0 3,1 3,2 3,3 3,4 (Ujedinjeni Arapski Emirati, Austrija, Belgija, Češka, Francuska, Mađarska, Južna Koreja, Mongolija, Maroko, Katar, Saudijska Arabija, Španjolska i Sirija)na službenim stranicama UNESCO-a ((en)) Preuzeto 5. studenog 2012.
  4. UNESCO: Nematerijalna svjetska baština u Austriji - ich.unesco.org - Pristupljeno 19.11.2021.
  5. UNESCO: Nematerijalna svjetska baština u Belgiji - ich.unesco.org - Pristupljeno 19.11.2021.
  6. UNESCO: Nematerijalna svjetska baština u Bjelorusiji - ich.unesco.org - Pristupljeno 19.11.2021.
  7. UNESCO: Nematerijalna svjetska baština u Bosni i Hercegovini - ich.unesco.org - Pristupljeno 19.11.2021.
  8. UNESCO: Nematerijalna svjetska baština u Bugarskoj - ich.unesco.org - Pristupljeno 19.11.2021.
  9. UNESCO: Nematerijalna svjetska baština u Kipru - ich.unesco.org - Pristupljeno 19.11.2021.
  10. 10,0 10,1 10,2 10,3 10,4 Zajednička svjetska baština Cipra, Grčke, Hrvatske, Španjolske, Italije, Maroka i Portugala Mediterranean diet na službenim stranicama UNESCO-a ((en)) Preuzeto 5. studenog 2012.
  11. UNESCO: Nematerijalna svjetska baština u Češkoj - ich.unesco.org - Pristupljeno 19.11.2021.
  12. 12,0 12,1 12,2 Zajednička baština Estonije, Latvije i Litve
  13. UNESCO: Nematerijalna svjetska baština u Estoniji - ich.unesco.org - Pristupljeno 19.11.2021.
  14. UNESCO: Nematerijalna svjetska baština u Francuskoj - ich.unesco.org - Pristupljeno 19.11.2021.
  15. Nematerijalna svjetska baština u Hrvatskoj - ich.unesco.org - Pristupljeno 19.11.2021.
  16. Nematerijalna svjetska baština u Italiji - ich.unesco.org - Pristupljeno 19.11.2021.
  17. Nematerijalna svjetska baština u Mađarskoj - ich.unesco.org - Pristupljeno 19.11.2021.
  18. Nematerijalna svjetska baština u Sjevernoj Makedoniji - ich.unesco.org - Pristupljeno 19.11.2021.
  19. Nematerijalna svjetska baština u Rumuniji - ich.unesco.org - Pristupljeno 19.11.2021.
  20. Nematerijalna svjetska baština u Slovačkoj - ich.unesco.org - Pristupljeno 19.11.2021.
  21. Nematerijalna svjetska baština u Sloveniji - ich.unesco.org - Pristupljeno 19.11.2021.
  22. Nematerijalna svjetska baština u Srbiji - ich.unesco.org - Pristupljeno 2.12.2022.

Vidi jošUredi

Vanjske vezeUredi