Popis gradova u Alžiru

Gradovi u Alžiru
Rang Ime Stanovništvo Pokrajina
Latinsko
pismo
Arapsko
pismo
Popis stanovništva
u 1977
Popis stanovništva
u 1987
Popis stanovništva
u 1998
Procjena
u 2005
1. Alžir الجزائر 1 523 000 1 507 241 1 519 570 1 518 083 Alžir
2. Oran وهران 491 901 628 558 692 516 771 066 Oran
3. Constantine قسنطينة 345 566 443 727 462 187 507 224 Konstantin
4. Annaba عنابة 255 938 305 526 348 554 383 504 Anaba
5. Batna باتنة 102 756 181 601 242 514 317 206 Batna
6. Blida البليدة 136 033 170 935 226 512 264 598 Blida
7. Sétif سطيف 129 754 170 182 211 859 246 379 Setif
8. Šlef ولاية الشلف 75 864 129 976 179 768 235 062 Šlef
9. Dželfa الجلفة 47 435 84 207 154 265 221 231 Dželfa
10. Sidi Bel Abes سيدي بلعباس 112 998 152 778 180 260 208 498 Sidi Bel Abes
11. Biskra بسكرة 90 471 128 281 170 956 207 987 Biskra
12. Tebessa تبسة 61 063 107 559 153 246 203 922 Tebesa
13. Tiaret تيارت 53 277 95 821 145 332 198 213 Tijaret
14. Vargla ورقلة 42 098 81 721 129 402 183 238 Vargla
15. Bedžaja بجاية 73 960 114 534 147 076 182 131 Bedžaja
16. Skikda سكيكدة 91 395 128 747 152 335 178 687 Skikda
17. Tlemcen تلمسان 109 408 126 882 155 162 172 540 Tlemsen
18. Bordž Bu Areridž برج بو عريريج 54 505 84 264 128.535 167 230 Bordž Bu Areridž
19. Bešar بشار 72 790 107 311 131 010 157 430 Bešar
20. Médéa ولاية المدية 57 828 84 792 123 535 155 852 Medeja
21. Tugurt تقورت 42 519 70 645 113 625 153 624 Vargla
22. Džidžel جيجل 35 065 62 793 106 003 148 901 Džidžel
23. Suk Ahras سوق أهراس 52 144 83 015 115 882 148 328 Suk Ahras
24. Mostaganem مستغانم 85 059 114 037 124 399 140 252 Mostaganem
25. Msila المسيلة 33 642 65 805 99 855 140 048 Msila
26. El Eulma العلمة 41 564 67 933 105 130 139 808 Setif
27. Henšela خنشلة 44 223 69 743 106 082 138.754 Henšela
28. Saida سعيدة 55 855 80 825 110 865 136 856 Sajida
29. Ajn Usera عين وسارة 17 173 44 270 82 435 134 174 Dželfa
30. El Ujed الوادي 47 173 72 065 104 801 133 933 El Ujed
31. Gelma قالمة 56 106 77 821 108 734 133 127 Gelma
32. Gardaja غرداية 70 508 89 415 110 724 127 172 Gardaja
33. Relizan غليزان 55 450 80 091 104 285 126 794 Relizan
34. Laguat الأغواط 40 156 67 214 96 342 126 291 Laguat
35. Borj El Kifan برج الكيفان 46.590 61 035 98 135 122 875 Alžir
36. Bu Saada بو سعدة 46 760 66 688 97 031 121 301 Msila
37. Bab Ezuar باب الزوار 7 100 55 211 92 200 115 444 Alžir
38. Messad مسعد 19 885 47 460 75 533 114 625 Dželfa
39. Barika بريكة 26 315 56 488 80 618 114 547 Batna
40. Ajn Beida عين البيضاء 42 578 61 997 90 560 114 107 Um el Buagi
41. El Hrub الخروب 14 962 42 261 65 344 103 995 Konstantin