Police Woman (TV serija)

Police Woman
Police Woman.jpg
Format akcijsko-kriminalistička serija
Kreator Robert E. Collins
Nastupaju Angie Dickinson
Earl Holliman
Ed Bernard
Charles Dierkop
Zemlja porijekla  SAD
Jezik/ci engleski
Broj sezona 4
Broj epizoda 92 (1 ne-emitirana)
Produkcija
Trajanje 60 min.
Emitiranje
Originalni kanal NBC
Originalno prikazivanje 13. septembar 1974. – 29. mart 1978.

Police Woman je bila američka policijska TV-serija koja se originalno emitirala na programu NBC-a od 13. septembra 1974. do 29. marta 1978. U njoj je Angie Dickinson tumačila naslovnu ulogu - pripadnice losanđeleske policije (LAPD) koja rješava kriminalističke slučajeve. Smatra se jednom od prvih uspješnih američkih serija gdje je protagonistica bila žena. Krajem 1970-ih ju je tadašnja Radiotelevizija Beograd pod naslovom Policajka emitirala u okviru programa JRT-a.

Protagonistica - narednica Suzanne "Pepper" Anderson - prvi put se na malim ekranima pojavila godine 1973. u "The Gamble", TV-filmu, odnosno epizodi televizijske antologije Police Story. Tamo je opisana kao prikrivena agentica Odjela za kriminalne zavjere LAPD. Uspjeh epizode je producente potakao da naprave spin-off odnosno seriju u kojoj bi Anderson bila glavna junakinja. U njoj je Anderson pod nadzorom svog šefa - narednika Williama "Billa" Crowleya (Earl Holliman) te uz pomoć kolega Petea Roystera (Charles Dierkop) i Joea Stylesa (Ed Bernarda) - pod različitim krinkama (prostitutka, učiteljica, konobarica i sl.) dolazila u blizinu osumnjičenika za razne zločine, od ubistava do krijumčarenja droge.

Serija je, pogotovo u prvoj sezoni, doživjela ogroman uspjeh. U februaru 1976. godine je tadašnji američki predsjednik Gerald Ford odgodio svoju redovnu televizijsku pres-konferenciju zato jer je htio gledateljima omogućiti da nesmetano gledaju Police Woman.

Eksterni linkoviUredi