Poirot's Early Cases

Poirot's Early Cases (Poirotovi rani slučajevi ili Rani slučajevi Herkula Poaroa), (izdani 1974) je zbirka kriminalističkih priča Agathe Christie. Djelo govori o 18 misterija koje je slavni Hercule Poirot rješavao prije nego što je postao slavan.

Poirot's Early Cases
korice prvog britanskog izdanja
Autor(i)Agatha Christie
Država Ujedinjeno Kraljevstvo
JezikEnglish
Žanr(ovi)zbirka kriminalističkih priča
IzdavačCollins Crime Club
Datum izdanjaseptembar 1974
Vrsta medijaštampa (tvrdi & meki uvez)
Stranica256 pp (prvo izdanje, tvrdi uvez)
ISBNISBN 0-00-231312-X
OCLC broj1199438
Dewey Decimal823/.9/12
LC klasifikacijaPZ3.C4637 Poj3 PR6005.H66

Priče i radnja uredi

Afera na viktorijanskom balu uredi

The Adventure of the Clapham Cook uredi

Cornwallska tajna uredi

Na svoju veliku žalost, Poirot je u Cornwall došao prekasno da spriječi smrt gđe Pengelley koja je tražila njegovu pomoć zbog sumnje da je muž zubar truje kako bi se mogao oženiti svojom mladom pomoćnicom. Nakon prvih razgovora Poirot je uvjeren da gđu Pengelley nije ubio muž i kreće u potragu za pravim ubojicom.

Avantura Johnniea Waverlya uredi

Poirota pozovu da istraži niz prijetnji otmice trogodišnjeg sina bogatog aristokrata.

Mađutim, Poirot nakon dolaska u Waverly Court posumnja na dječakove roditelje - posebice nakon što iznenada otpuste poslugu. Budući da nema kuhara, Poirot i Hastings moraju se okrenuti drugamo u potrazi za jelom, a to ih dovodi do ključnih obavijesti u vezi s planiranom otmicom.

Dupli trag uredi

Princ i glumica uredi

Poirot i Hastings posjećuju studio gdje njihov prijatelj režira film. Promatraju snimanje i šokira ih ponašanje vlasnika studija Henrya Reedburna, koji s glumcima i ekipom postupa doista strašno. Iste večeri Reedburna nalaze mrtvog u njegovu domu. Kad zbog ubojstva osumnjiče mladu zvijezdu filma Valerie Saintclair, njezin zaručnik angažira Poirota ne bi li dokazao njezinu nevinost.

LeMesurierovo nasljedstvo uredi

Izgubljeni rudnik uredi

Dok je Poirot u banci, predsjednik banke čeka Kineza koji bi banci trebao prodati zemljovid s ucrtanim izgubljenim rudnikom srebra. Kada g. Wu Linga nađu mrtva blizu kasina Crveni zmaj u luci, viši inspektor Japp oduševi se prigodom da prekine lanac krijumčara droge koji lovi već godinama. Poirot je uvjeren da nije riječ samo o organiziranom zločinu.

Plymouth Express uredi

Čokoladna kutija uredi

Planovi za podmornicu uredi

Stan na trećem katu uredi

Poirot se dosađuje - već tjednima nema slučaja kojim bi se pozabavio. Hastingsov pokušaj da oraspoloži prijatelja izlaskom na predstavu obija mu se o glavu kada Poirot ne uspije pogoditi tko je ubojica. Ipak, belgijskom superdetektivu život ne može predugo mirno teći: tek što se uselila u stan na trećem katu njegove zgrade, nova je stanarka ubijena, a to Poirotu omogućuje rješavanje zločina na vlastitom pragu.

Dupli grijeh uredi

The Market Basing Mystery uredi

Osinjak uredi

Dama s velom uredi

U slavnom londonskom Burlington Arcadeu čovjek je zgrabio šaku dragulja i pobjegao. Istodobno Poirot se dosađuje i razmišlja o tome da i on postane zločinački veleum. Dolazi mu lady Millicent Castle Vaugh koja se uskoro treba udati za vojvodu od Southshirea, ali bivši je ljubavnik ucjenjuje. Poirot sad ima ispriku da ostvari svoje zločinačke ambicije i provali u stan navodnog ucjenjivača.

Problem na moru uredi

Krstareći Sredozemljem Poirot i njegovi suputnici nadomak su Aleksandriji. Pukovnik Clapperton, koji je izazvao simpatije kao žrtva svoje ohole žene, iskrcava se radi obilaska luke. Poziva ženu da mu se pridruži, ali svi, pa i Poirot, jasno čuju kako da ona otresito odbija. Na povratku na brod iste večeri doznaju da je gđa Clapperton opljačkana i izbodena. Kapetan želi izbjeći skandal pa zamoli Poirota da istraži zločin.

How Does Your Garden Grow ? uredi