Piper Halliwell

Piper Halliwell je imaginarni lik WB-ove tv serije Čarobnice, a rođena je 7. kolovoza, 1973. u San Franciscu, Kalifornija, kao drugo dijete Patricie Halliwell i Victora Bennetta. Ima moć da zamrzne vrijeme,a kasnije je dobila moć da raznese stvari. Nekoć je radila u banci, ali ju je baka natjerala da odustane. Nakon nekog vremena otvorila je vlastiti lokal "P3", pošto obožava kuhanje. Udana je za svog Wightlightera Lea, s kojim kasnije dobije dijete.

Piper Halliwell
Lik iz serijala Čarobnice
Debi "Something Wicca This Way Comes"
Autor Constance M. Burge
Portratirao/la Holly Marie Combs
Broj epizoda kroz cijelu seriju
Detalji
Spol Žena
Rođenje 7. kolovoza, 1973.
Zanimanje kuharica, vlasnica kafića
Bračni drug(ovi) Leo Wyatt
Djeca Wyatt Matthew Halliwell, Christopher Perry Halliwell i Melinda Halliwell
Rodbina Prudence Halliwell †, Phoebe Halliwell, Paige Matthews
Nacionalnost Amerikanka

Život kao Čarobnica uredi

Nakon otkrića da su Čarobnice, Piper je isprva bila šokirana i smetale su joj njene moći jer se bojala da će nekog ozlijediti. Na početku je još bila nesvjesna svoje moći i ponekda joj se dogodilo da zamrzne vrijeme slučajno. Ako bi joj ruke bile vezane, Piper bi bila bez moći. Isprva je mogla zamrznuti samo ono što je u njenoj neposrednoj blizini i to u trajanju od par sekundi. Kasnije je naučila kako zamrznuti samo određene osobe, npr. samo nevine koje spašava ili određeni dio predmeta. To zamrzavanje je trajalo duže, a moglo se upotrijebiti i na puno većem području oko nje. Kasnije je stekla moć da raznese predmete i tu je moć mogla još korisnije upotrijebiti u borbi. Njene moći su usko vezane uz njene emocije, tako da može nesvjesno upotrijebiti neku od tih moći kad se naljuti. Piper je najtalentiranija za spravljanje čarobnih napitaka.

Ljubavni život uredi

Zaljubljivala se u duha, u bankara, građevinskog radnika, vatrogasca i na kraju u njenog Whitelightera Lea Wyatta za kojeg se kasnije udala. Na neko vrijeme su prekinuli jer njihova veza nije mogla podnijeti različitosti u sudbinama (Piper je vještica, a Leo Whitelighter). Piper je tada godinu dana hodala sa svojim susjedom Danom Gordonom, ali se opet vratila Leu. Piper i Leo su se ipak morali suočiti s poslijedicama svoje zabranjene romanse. Starješine su zabranjivale tu vezu i dale Leu ultimatum da bira između svoje karijere kao Whitelighter ili ljubavi prema Piper. No Leo je odabrao Piper i zaprosio ju, a ona je nakon dugog premišljanja pristala. Kad su starješine za to saznale oduzele su im Lea i nisu im dopuštali da se vide. Piper je u ljutnji odlučila da će prestati biti vještica. Ali shvati da je to nemoguće zbog svih nevinih koje mora štititi, a starješine su joj odlučili vratiti Lea i dopustiti im da dokažu da njihova veza može opstati. Vjenčao ih je duh Piperine bake Penny Halliwell koja je dobila dopuštenje da jedan dan bude na Zemlji. Piper i Leo imaju troje djece; Wyatta Matthewa Halliwella, Christophera Perrya Halliwella i Melindu Halliwell.

Profil uredi

Piper Halliwell je srednja sestra u obitelji Halliwell. Emotivna je, sa jako izraženim osjećajem za dobro. Ona je uvijek svojevrsni glas razuma u obitelji i uvijek čini samo ono što je ispravno. Nikako ne želi miješati svoje moći u svoj normalni život, ali stvari su ponekad izmicale kontroli. U seriji je bila klinički "mrtva" čak devet puta. Imala je najmanje sreće u ljubavi od svih sestara, sve dok nije upoznala Lea. Na početku serije je radila u banci, ali je njena baka zahtijevala da odustane. Radila je i kao glavna kuharica u luksuznom restoranu, sve dok nije odlučila otvoriti lokal "P3". Nakon tragične smrti sestre Prudence, Piper je postala odlučnija i sa jačim karakterom.