Šaputanja na jastuku

(Preusmjereno sa Pillow Talk (film))
Pillow Talk

Theatrical poster
Režija Michael Gordon
Producent Ross Hunter
Martin Melcher
Scenario Russell Rouse
Maurice Richlin
Stanley Shapiro
Clarence Greene
Uloge Rock Hudson
Doris Day
Tony Randall
Thelma Ritter
Muzika Frank De Vol
Fotografija Arthur E. Arling
Montaža Milton Carruth
Studio Arwin Productions
Distribucija Universal-International
Datum(i) premijere
7. oktobar 1959 (1959-10-07)
Trajanje 98 min.
Zemlja  Sjedinjene Države
Jezik engleski
Bruto prihod 7 mil. $ (proc. za SAD i Kanadu)[1]

Pillow Talk (sh. Šaputanja na jastuku) je američka filmska komedija snimljena 1959. godine u režiji Michaela Gordona, poznata kao jedno od najuspješnijih ostvarenja žanra tzv. seks komedije.

Protagonisti, koje tumače Rock Hudson i Doris Day, su inženjer-plejboj Brad Allen i dekoraterka Jan Morrow, koji se nikada nisu sreli, ali se ipak poznaju s obzirom da su sticajem okolnosti dijelili telefonsku liniju, pri čemu je Jan razvila duboku antipatiju prema Bradovom životnom stilu. Radnja prikazuje kako se Brad u nju, nakon što ju je slučajno sreo, zaljubi, te je pokuša zavesti stvarajući lažni identitet teksaškog naftnog tajkuna, te izazivajući niz peripetija u kojima će Jan pomagati njen feminizirani najbolji prijatelj (koga tumači Tony Randall).

Šaputanja na jastuku su doživjela izuzetan komercijalni uspjeh, postavši jedno od najpopularnijih ostvarenja u karijerama Rocka Hudsona i Doris Day. Zahvaljujući svojoj ulozi i Randall je stekao slavu te nastavio karijeru kao uspješan filmski i televizijski komičar.

Godine 2003. je snimljen film Down with Love koji predstavlja svojevrsni remake/homage originalnom ostvarenju, a u kome se Randall pojavljuje u cameo ulozi.

UlogeUredi

IzvoriUredi

  1. "All Time Domestic Champs", Variety, 6 January 1960 p 34

Vanjske vezeUredi