Šaputanja na jastuku

(Preusmjereno sa stranice Pillow Talk)

Pillow Talk (sh. Šaputanja na jastuku) je američka filmska komedija snimljena 1959. godine u režiji Michaela Gordona, poznata kao jedno od najuspješnijih ostvarenja žanra tzv. seks komedije.

Pillow Talk
Theatrical poster
RežijaMichael Gordon
ProducentRoss Hunter
Martin Melcher
ScenarioRussell Rouse
Maurice Richlin
Stanley Shapiro
Clarence Greene
UlogeRock Hudson
Doris Day
Tony Randall
Thelma Ritter
MuzikaFrank De Vol
FotografijaArthur E. Arling
MontažaMilton Carruth
StudioArwin Productions
DistribucijaUniversal-International
Datum(i) premijere
7. 10. 1959 (1959-10-07)
Trajanje98 min.
Zemlja Sjedinjene Države
Jezikengleski
Bruto prihod7 mil. $ (proc. za SAD i Kanadu)[1]

Protagonisti, koje tumače Rock Hudson i Doris Day, su inženjer-plejboj Brad Allen i dekoraterka Jan Morrow, koji se nikada nisu sreli, ali se ipak poznaju s obzirom da su sticajem okolnosti dijelili telefonsku liniju, pri čemu je Jan razvila duboku antipatiju prema Bradovom životnom stilu. Radnja prikazuje kako se Brad u nju, nakon što ju je slučajno sreo, zaljubi, te je pokuša zavesti stvarajući lažni identitet teksaškog naftnog tajkuna, te izazivajući niz peripetija u kojima će Jan pomagati njen feminizirani najbolji prijatelj (koga tumači Tony Randall).

Šaputanja na jastuku su doživjela izuzetan komercijalni uspjeh, postavši jedno od najpopularnijih ostvarenja u karijerama Rocka Hudsona i Doris Day. Zahvaljujući svojoj ulozi i Randall je stekao slavu te nastavio karijeru kao uspješan filmski i televizijski komičar.

Godine 2003. je snimljen film Down with Love koji predstavlja svojevrsni remake/homage originalnom ostvarenju, a u kome se Randall pojavljuje u cameo ulozi.

Uloge uredi

Izvori uredi

  1. "All Time Domestic Champs", Variety, 6 January 1960 p 34

Vanjske veze uredi