Petrol je beogradski muzički trio nastao 2003. godine. Prvu postavu činili su Milan Bukejlović, Ana Janković i Ilija Duni. Uskoro u bend dolaze Vladimir Lenhart (bas) i Dragana Živković (klavijature). Bend uskoro nastupa sa Obojenim programom, grupom Disciplin A Kitschme, dva puta na festivalu Exit u Novom Sadu, na festivalu Art&Music 2006. u Puli, Supernatural festivalu u Beogradu kao i u Centralnom zatvoru za štićenike Specijalne bolnice.

Petrol
Podaci
MestoBeograd, Srbija
ŽanrPost-rok, psihodelični rok
Aktivni periodod 2003.
Izdavačka kućaOdličan hrčak
Članovi
Ilija Duni
Milan Bukejlović
Ana Janković
Bivši članovi
Vladimir Lenhart
Dragana Živković

Posle nekoliko promena, grupa se u jesen 2006. ustalila kao trio: Ilija - glas i gitara, Buki - bubnjevi i Ana - analogni sintisajzer i električne orgulje.

Petrol je u sopstvenoj produkciji 2004. godine objavio istoimeni EP sa pet pesama, a u februaru 2009. godine sa tri numere učestvuju na kompilaciji Zdravo, zdravo, zdravo (Kultur Akt). Singl Sve jedno je krajem 2007. i početkom 2008. godine proveo je nekoliko nedelja u vrhu domaćih top lista.

Album Nezgodno vreme, opasni dani snimljen je u periodu od jula 2007. do marta 2008. godine u zagrebačkom studiju Kramasonik i sadrži 10 pesama. Snimatelj i producent albuma je Hrvoje Nikšić.

Vidi još uredi

Spoljašnje veze uredi