Petar Stanojlović

Petar Stanojlović

Petar Stanojlović

Petar Stanojlović je filmski i televizijski reditelj. Rođen je 1979. godine, u Beogradu. Diplomirao je filmsku režiju, a studirao je i svetsku književnost. Trenutno je na doktorskim studijama iz oblasti teorije medija.

BiografijaUredi

Od 1996. godine radi za Radio Televiziju Srbije - od 1996. do 1999. kao kamerman, a od 1999. kao reditelj. Oprobao se i na manjim televizijama i u drugim produkcijskim kućama. Profesionalno se bavi i pisanjem scenarija, a ima i iskustvo radio voditelja. Gotovo svake godine učestvuje na evropskim TV festivalima.

Iako je na RTS-u najviše radio za muzičku i zabavnu redakciju, redakciju direktnih prenosa, igrani i dokumentarni program, kao reditelj je gostovao u informativnom programu, gde je postavio rediteljski i kreativni kocept novog Jutarnjeg programa i Beogradske hronike. U periodu 2005/06. u vreme pomenutog angažmana, pored poslova glavnog reditelja, bio je i rukovodilac sektora režije i realizacije u Beogradskom programu.

Dobitnik je godišnje nagrade produkcije RTS-a za 2005. godinu i godišnje nagrade RTS-a za 2007. godinu.

Serija Zaboravljeni umovi Srbije čiji je Stanojlović reditelj i koscenarista, dobitnik je Vukove nagrade za kulturu za 2008. godinu. Takođe je nominovan za Nagradu grada Beograda za 2008. godinu.

TV emisijeUredi

  • Tango za nju (2004)
  • Igra senki (2003)
  • Vrelo (2003) (festival Zlatni Prag)
  • Ples bez granica (2003) (festival Pri Italija)
  • Zvuk Balkana (2002) (festival Zlatna ruža Montrea)

KoncertiUredi

Šou programiUredi

FestivaliUredi

Muzički i zabavni serijaliUredi

TV filmoviUredi

Vanjske vezeUredi