The First Power

(Preusmjereno sa stranice Pentagram (film))

Pentagram (eng. The First Power) je američki znanstvenofantastični horor-triler iz 1990. godine, kojeg je režirao Robert Resnikoff. Glavne uloge u filmu tumače: Lou Diamond Phillips, Tracy Griffith, Jeff Kober i Mykelti Williamson.

The First Power
RežijaRobert Resnikoff
ProducentDavid Madden
ScenarioRobert Resnikoff
UlogeLou Diamond Phillips
Jeff Kober
Mykelti Williamson
Tracy Griffith
Dennis Lipscomb
Carmen Argenziano
Clayton Landey
MuzikaStewart Copeland
FotografijaTheo van de Sande
MontažaMichael Bloecher
DistribucijaOrion Pictures
Datum(i) premijere1990.
Trajanje98 min.
Zemlja Sjedinjene Američke Države
Jezikengleski
Budžet$10,000,000
The First Power na Internet Movie Database

Radnja uredi

Sadistički serijski ubojica Patrick Channing (kojeg glumi Jeff Kober), poznatiji kao Pentagram ubojica, se nalazi na slobodi u Los Angeles, u kojem ubija nevine ljude. Naime, Patrick ubija jer želi prinositi žrtve Sotoni. Ono po čemu se njegova ubojstva mogu razlikovati od drugih, jeste po pentagramu urezanom u tijelu žrtava (urezivanje se odvija dok su žrtve žive).

Detektiv Russell Logan (kojeg tumači Lou Diamond Phillips) je odlučan u dovođenju Pentagram ubojice pred lice pravde. Nadalje, sam detektiv Logan prima anonimni telefonski poziv od vidovnjakinje Tess Seaton (koju tumači Tracy Griffith), koja "osjeća" gdje će, prethodno spomenuti, ubojica ponovno napasti. Povjerovavši joj, Logan odlazi u zasjedu, koja rezultira otkrivanjem Channingovog skloništa a što naposljetku dovodi do njegovog uhićenja, tijekom kojeg sam Logan zadobiva ubodnu ranu u prsa.

Nadalje, detektiv Logan se uspjeva oporaviti od zadobivene ubodne rane, dok Channinga sud osuđuje na smrtnu kaznu, što naposljetku dovodi do njegovog pogubljenja u plinskoj komori. Ipak, budući da je Channing štovatelj Sotone, sam Sotona Channingu daruje Prvu Moć, tj. moć uskrsnuća. Nakon povratka iz mrtvih, Channingove sposobnosti su uvelike uvećane. Naime, Pentagram ubojica se može manifestirati i nestati gdje god i kad god on to poželi, uz što još posjeduje i sposobnost opsjedanja drugih. Naposljetku, na njegovoj listi prioriteta, na najvišoj poziciji se nalazi osveta prema Russellu Loganu.

Glavne uloge uredi

Vanjske poveznice uredi