Peg Entwistle

Peg Entwistle
glumica
Biografske informacije
Rođenje Millicent Lilian Entwistle
5. februar 1908. (1908-02-05)
Port Talbot, Wales, UK
Smrt o. 16. septembar 1932. (dob: 24)[1]
Hollywood, Kalifornija, SAD
Počivalište Oak Hill Cemetery
Pseudonim "Djevojka s Hollywoodskog znaka"
Nacionalnost engleska
Supružnik Robert Keith(1927—Greška izraza: Neočekivani < operator)
Profesionalne informacije
Zanimanje glumica
Opus
Djelatni period 1925–1932

Millicent Lilian "Peg" Entwistle (5. februar 1908 – 16. septembar 1932) bila je engleska kazališna glumica, najpoznatija po spektakularnom samoubistvu koje se često navodi kao simbol tamne strane Hollywooda.

Rođena je u Walesu, ali je prve godine života provela u Londonu, prije nego što je sa ocem, glumcem Robertom Entwistleom, emigrirala u SAD. Otac joj je 1922. poginuo kada ga je na njujorškoj Park Avenue udario automobil.[2] O Peg se potom počeo brinuti stric, koji je služio kao menadžer brodvejskog glumca Waltera Hampdena. Nakon kraćeg školovanja u Bostonu, Peg Entwistle je počela nastupati u brodvejskim predstavama. Među njima se najviše isticala uloga Hedvig u Ibsenovoj Divljoj patki, koja je, prema kasnijim navodima potakla Bette Davis da se i sama počne baviti glumom. Godine 1927. se udala za glumca Roberta Keitha, a poslije dvije godine razvela, što je kao razlog imalo otkriće njegovog vanbračnog djeteta Briana (koji će također kasnije postati glumac). U proljeće 1932. je nakon predstave Alice Sit-by-the-Fire, djelomično tjerana ekonomskim problemima koje su njujorška kazališta dovela u krizu, napustila New York i pokušala sreću potražiti u Los Angelesu.

Tamo je u proljeće 1932. nastupila u predstavi The Mad Hopes Romneya Brenta, gdje joj je partner bio Humphrey Bogart. Poslije toga ju je kompanija RKO Pictures angažirala za film Thirteen Women, koji je prikazan mjesec dana poslije njene smrti.

18. septembra je policiju anonimna žena telefonom obavijestila da je ispod Hollywoodskog znaka pronašla leš ženske osobe. Uz leš je pronađeno oproštajno pismo s inicijalima "P.E.", na temelju kojih ju je naknadno identificirao njen stric. Ispostavilo se kako se Entwisle ljestvama popela na slovo "H" i s vrha skočila u provaliju od 30 metara.

IzvoriUredi

  1. Vjeruje se kako je samoubistvo izvršila 16. septembra. Tijelo je pronađeno 18. septembra.
  2. „ACTOR DIES; STRUCK BY AUTO THAT FLED; Robert S. Entwistle, Former Stage Manager for Charles Frohman, Dead in Hospital. INJURED ON ELECTION DAY Chauffeur, Who Sped Away After Looking at His Victim, Never Found.”. The New York Times. 1922-12-20. 

Vanjske vezeUredi