P'ibada (korejski: 피바다; srpskohrvatski: More krvi) je sjevernokorejska revolucionarna opera čije se autorstvo pripisuje vođi Kim Il-sungu. More krvi je prva od "Pet velikih revolucionarnih opera", skupine sjevernokorejskih opera revolucionarne tematike koje zbog svoje tematike i realizacije uživaju kultni status u zemlji. Kao i Cvjećarka, More smrti je adaptirano u formi romana, koje je obvezno lektirno štivo u Sjevernoj Koreji, poznato po svojim detaljnim opisima i grafičkim prikazima nasilja, te istoimenog filma.

P'ibada
피바다
sh. More krvi
Opće informacije
LibretoKim Il-sung (pripisano)
Jezikkorejski
Žanrrevolucionarna opera]]
Informacije o premijeri
Premijera1971.
Pjongjang, Sjeverna Koreja

Radnja opere smještena je tokom 1930-ih godina, u vremenu japanske okupacije Koreje i prati život djevojke Sun-Nyo i njezine obitelji dok proživljavaju brojne osobne tragedije zbog japanskog djelovanja prije nego konačno dobiju snagu, pridruže se komunističkoj revoluciji i krenu u borbu protiv okupatora. Opera je trebala isticati vrijednosti ideologije Juche, a centralne teme su samodostatnost i solidarnost.

Službene sjevernokorejske vlasti autorstvo opere pripisuju Kim Il-sungu. Operu je premijerno izvela Kazališna trupa P'ibada tokom 1971. godine, a danas uživa status najizvođenije sjevernokorejske opere s preko 1,500 izvedbi. Opera se tri ili četiri puta tjedno izvodi u glavnom teatru u Pjongjangu.