One Fine Day (film)

Za ostale upotrebe, v. One Fine Day.

One Fine Day je američki igrani film snimljen 1996. u režiji Majkla Hofmana sa Mišel Fajfer i Džordžom Klunijem u glavnim ulogama. Po žanru je romantična komedija, a protagonisti dvoje poznanika - samohranih roditelja koji se dogovore jedno drugom čuvati decu.

One Fine Day
RežijaMichael Hoffman
ProducentLynda Obst
ScenarioTerrel Seltzer
Ellen Simon
UlogeMichelle Pfeiffer
George Clooney
Alex D. Linz
Mae Whitman
FotografijaOliver Stapleton
Distribucija20th Century Fox
Datum(i) premijere
20. 12. 1996 (1996-12-20)
Trajanje108 min.
Jezikengleski
Bruto prihod97,529.550 $ (širom svijeta)

Film nije izazvao oduševljenje kod kritike, a i matični studio ga je smatrao komercijalnim podbačajem. Pesma For the First Time nominovana je za Oskar za najbolju pesmu.

Radnja uredi

Kluni je u ulozi Džeka Tejlora, uspešnog novinara, čija je rutina radnog dana narušena kada ga žena iznenada ostavi. Sada je prinuđen da preuzme ulogu roditelja, a mora da spremi priču koja mu je od velikog značaja za posao. Postaje rasejan i pomalo neodgovoran otac, a u isto vreme, manje profesionalan na poslu. Isti scenario dogodio se i arhitekti Melani Parker (Fajferova), koja mora da pripremi odličnu prezentaciju za jedan skup projekat, a u isto vreme da pazi na sina, krijući ga od šefa koji ne voli malu decu. Zbog toga se njih dvoje dogovaraju da na smenu čuvaju decu, pa iako se ne podnose, ubrzo ne mogu jedno bez drugog.

Uloge uredi

Glumac Uloga
Džordž Kluni Džek Tejlor
Mišel Fajfer Melani Parker
Mej Vajtman Megi Tejlor
Aleks D. Linc Semi Parker

Eksterni linkovi uredi