Odostražnik riječi od pet slova (1975)

Odostražnik riječi od pet slova (drugo izdanje, 1975), odostražni (a tergo) rječnik koji je sastavio Stjepan Horvat i tehnički obradio Radoš Pušonjić, a koji je ciklostilirano izdalo Enigmatsko udruženje Čvor u maju 1975. godine u tiražu od 200 primjeraka. Rječnik ima 59 stranice dimenzija 20 x 14,5 cm i sadrži oko 6590 neopisanih petoslovnih riječi složenih odostražnim abecednim redom.

Kod pripreme tog priručnika autor se služio Rječnikom stranih riječi Bratoljuba Klaića, Hrvatsko-njemačkim rječnikom A. Hurma, Priručnikom za odgonetače i "Geografskim atlasom" ("Znanje", Zagreb, 1965), tako da su sve navedene riječi s potvrdom. Geografski pojmovi malo su zastupljeni. Ovaj rječnik daje cjelovitu zbirku riječi od pet slova koje se upotrebljavaju u križaljkama. Pri prikupljanju riječi autor nije odlučivao da li su one zagonetački valjane ili ne. To je prepustio samim zagonetačima.

Isti izdavač izdao je 1972. godine prvo (s manje riječi) izdanje tog rječnika te Odostražnik 5 1982. godine, koji je pripremio Jovan Nedić.