Slavistički portal

(Preusmjereno sa stranice OLCSla)

Slavistički portal ili njem. Slavistik-Portal – online njemačka bibliografska baza podataka za znanstveno polje slavistike predstavlja centralni njemački portal za slavensku filologiju koji nudi na internetu specijalističke informacije. Portal je namijenjen znanstvenicima slavistima i studentima, učiteljima, prevoditeljima, novinarima, kulturnim menadžerima i svima koji su zainteresirani za slavistiku i slavenske jezike i književnosti.

Portal se sastoji od nekoliko modula.

  • Informativni vodič kroz slavistiku - zbirka visokokvalitetnih, znanstveno relevantnih internetskih izvora, indeksirana prema bibliografskim i bibliotekarskim standardima.
  • Usluga koja korisniku nudi mogućnost dobivanja informacija o velikom dijelu slavističkih novih publikacija.
  • Meta-pretraživanje slavističkih portala - omogućava sveobuhvatno pretraživanje važnih bibliotečkih i bibliografskih baza podataka iz područja slavistike.
  • Internetski udžbenik - za samostalno stjecanje informacija i komunikacijskih vještina vezanih uz slavistiku. Realizira ga Sveučilišna knjižnica Bochum u suradnji s Odsjekom za slavistiku Sveučilišta u Bochumu.

Slavistički portal financira Njemačka zaklada istraživača (DFG). Projekt je smješten u Državnoj biblioteci u Berlinu i ima partnerstvo s Virtualnom knjižnicom Istočna Evropa (ViFaOst).

Vidi još uredi

Vanjske veze uredi