Za ostala značenja, vidi Nothing Sacred (razvrstavanje).

Nothing Sacred (sh. Ništa sveto) je američka filmska komedija snimljena 1937. u režiji Williama A. Wellmana, poznat kao jedno od prvih klasičnih hollywoodskih ostvarenja u boji.

Nothing Sacred
kolaž sa scenama iz filma
RežijaWilliam A. Wellman
ProducentDavid O. Selznick
ScenarioBen Hecht
van špice:'
Budd Schulberg
Ring Lardner Jr.
Dorothy Parker
Sidney Howard
Moss Hart
George S. Kaufman
Robert Carson
PredložakThe Letter to Editor; autor:
James H. Street
UlogeCarole Lombard
Fredric March
Walter Connolly
MuzikaOscar Levant
FotografijaW. Howard Greene
MontažaJames E. Newcom
DistribucijaSelznick International
United Artists
Datum(i) premijere
25. 11. 1937 (1937-11-25)
Trajanje77 min.
Zemlja Sjedinjene Države
Jezikengleski
Budžet1,262.000 $[1]

Radnja filma se temelji na kratkoj priči The Letter to Editor Jamesa H. Streeta. Protagonistica, koju tumači Carole Lombard, je mlada žena iz provincijskog mjesta kojoj je pogrešno dijagnosticirano trovanje radijem, ali koju beskrupulozni novinar (koga tumači Fredric March) dovodi u New York i predstavlja kao ženu na samrti kako bi senzacionalnom pričom sebi spasio karijeru i donio tiraž vlastitim novinama.

Scenario filma je originalno napisao Ben Hecht, ali je napustio snimanje nakon svađe s producentom Davidom O. Selznickom, koji za ulogu novinara nije htio uzeti Hechtovog dobrog prijatelja Johna Barrymorea. Iako je završio kao komercijalni promašaj, Nothing Sacred je primio povoljne kritike, a suvremeni kritičari posebno cijene beskompromisno satirički ton usmjeren prema tadašnjoj američkoj žutoj štampi. Lombard, kojoj je Nothing Sacred, bio jedini film u boji, je kasnije tvrdila da joj je upravo on najdraži film.

Godine 1953. je film obrađen kao broadwayski mjuzikl Hazel Flagg, a 1954. snimljen remake pod naslovom Living It Up gdje su nastupili Jerry Lewis i Dean Martin.

Uloge uredi

Reference uredi

  1. David Thomson, Showman: The Life of David O. Selznick, Abacus, 1993 p 262

Vanjske veze uredi