Norveška Wikipedija

Norveška Wikipedija (Norsk Wikipedia) je naziv za jedno od dva izdanja Wikipedije na norveškom jeziku, odnosno izdanje koje koristi dijalekte Bokmål i Riksmål. To je originalna Wikipedija na norveškom jeziku, koja je započeta 26.11. 2001. godine, a na njoj se osim ta dva dijalekta mogao koristiti i Nynorsk. 31.7. 2004. je započeta nova Wikipedija, koja je koristila samo Nynorsk, a nakon glasanja 2005. godine se na originalnoj norveškoj Wikipediji koristi samo Bokmål i Riksmål.

Favicon of Wikipedia Norveška Wikipedija
Norsk Wikipedia
Logo of the Bokmål WikipediaLogo of the Nynorsk Wikipedia
URL http://no.wikipedia.org/
http://nn.wikipedia.org/
Komercijalan?ne
Tip Internetski enciklopedijski projekt
Jeziknorveški
Posednik Fondacija Wikimedia
Autor


Do februara 2007. Bokmål/Riksmål izdanje Wikipedije je imalo preko 100.000 članaka. [1]. Dana 23.9. 2007. Bokmål/Riksmål verzija je imala preko 135.000 članaka.

Norveški, danski i švedski jezik su međusobno razumljivi jezici te se njihovi govornici lako sporazumijavju. Norveške Wikipedije stopga surađuju s drugim skandinavskim Wikipedijama kroz Skanwiki sekciju Wikimedijinog Meta-Wiki sajta. To je, između ostalog, omogućilo zajedničke izabrane članke na sve tri Wikipedije.

Iako je dvoslovnik ISO 639 kod za Bokmål nb, Bokmål i Riksmål norveška Wikipedija i dalje koristi no.wikipedia.org, a razlog je u tome da je no kod poznatiji. Nynorsk kod je nn, a Nynorsk Wikipedia je hostirana na nn.wikipedia.org.

V. također uredi

Izvori uredi

Eksterni linkovi uredi