No-CD crack ili No-DVD crack je modificirana izvršna (.exe) datoteka ili posebni, takozvani patcher program koji uklanja softverske mehanizme provjere ispravnosti CD-a/DVD-a ugrađene u neki softver, tako da korisnik ne mora ubaciti CD-ROM ili DVD-ROM u kompjuter.

Ova metoda smatra se vrstom softverskog crackiranja (krekiranja), i ovakvi crackovi mogu se naći na Internetu preko internetskih stranica namijenjenih reverzibilnom inženjeringu i mreža za dijeljenje datoteka. Mogu se koristiti u legalne svrhe, kao što je pravljenje sigurnosne kopije (backupa) legalno kupljenog softvera, što je korisničko pravo u mnogim zemljama, ili zaobilaženja nepraktičnosti ubacivanja CD-ROM-a ili DVD ROM-a svaki put kad se mora koristiti softver, iako postoje i ilegalni načini korištenja, kao kada korisnik želi pokrenuti pune verzije nelegalno dobivenih aplikacija bez originalnog diska.

Zaštita se također ponekad može zaobići montiranjem s alatom kao što je Daemon Tools. Jedna od dobrih strana jest da se podaci s montiranog diska općenito učitavaju mnogo brže nego na pravom jer su podaci pohranjeni na tvrdom disku. Neki programi, međutim, mogu detektirati prisutnost softvera za montiranje i odbiti se pokrenuti ako je neki pronađen.