Newton Minow

Newton Minow (maj 2006.)
Rođen/a Newton Norman Minow
17. januar 1926. (1926-01-17) (dob: 94)
Milwaukee, Wisconsin, SAD
Prebivalište Chicago, Illinois, SAD
Alma mater Northwestern University (B.S., 1949)
Northwestern University School of Law (J.D., 1950)
Zanimanje pravnik, počasni konzul Republike Singapur
Poslodavac Sidley Austin LLP
Poznat/a po predsjedanju Federalnom komisijom za komunikacije, advokatskoj kancelariji gdje je Barack Obama započeo pravnu karijeru
Politička partija Demokratska stranka
Suprug/a/zi/ge Josephine Baskin
Djeca Nell, Martha, Mary

Newton Norman Minow (17. januar 1926 -) je američki pravnik, najpoznatiji kao bivši predsjednik Federalne komisije za komunikacije, odnosno po govoru koga je održao na početku svog mandata u maju 1961. godine, a u kome je tada vodeće TV-mreže optužio da lošom kvalitetom programa stvaraju "prostranu pustoš".

Minow je prije studija prava služio u jedinicama veze američke vojske u Drugom svjetskom ratu. Osim pravom, bavio se politikom kao atkivist Demokratske stranke, te je na izborima 1960. sudjelovao u kampanji Johna Fitzegeralda Kennedyja. Novoizabrani predsjednik ga je imenovao na čelo FCC kojeg je vodio tokom sljedećih nekoliko godina. Kritike koje je uputio američkim komercijalnim TV-mrežama su, pak, pronašle odraz u tome da su tvorci popularnog sitkoma Gilligan's Island odlučili nasukani brod, oko koga se vrti radnja prozvati S. S. Minow. Minowljev mandat u FCC je, pak, obilježilo donošenje Zakona o prijemnicima za sve kanale koji je naložio da svi novi televizori moraju biti u stanju primati UHF signale (što je pogodovalo malim lokalnim stanicama nasuprot velikih mreža), međunarodna suradnja i stvaranje organizacije Intelsat koja je utrla put satelitskoj televiziji te poticanje javne, odnosno ne-komercijalne televizije.

Minow je kasnije radio u upravnim odborima javnih TV-mreža Public Broadcasting Television (PBS) i National Educational Television. Minow je partner u uglednoj advokatskoj firmi Sidley Austin, a godine 1988. je lično u nju regrutirao budućeg predsjednika Baracka Obamu koga je 2008. javno podržao u predsjedničkoj kampanji.

Minow ima troje kćeri, koje su sve pravnice: Mary Minow; Nell Minow, koja je također poznata kao filmska kritičarka i Martha L. Minow, bivša dekanica Pravnog fakulteta na Harvardu.

Vanjske vezeUredi

Vladine službe
Prethodi:
Frederick W. Ford
predsjednik Federalne komisije za komunikacije
mart 1961–jun 1963
Slijedi:
E. William Henry