Nacionalni institut za rak

(Preusmjereno sa stranice National Cancer Institute)

Nacionalni institut za rak (engl. National Cancer Institute, NCI) je deo Nacionalnih instituta za zdravlje (NIH), koji su jedna od sedam agencija Departmana za zdravstvo i ljudske resurse SAD. NCI koordinira američki nacionalni program za kancer i sprovodi i podržava istraživanja, obuku, i desiminaciju zdravstvene informacije, i druge aktivnosti vezane za uzroke, prevenciju, dijagnozu, i tretmant kancera; i za podršku pacijenata obolelih od raka i njihovih porodica. Od Oktobra 2017, direktor NCI je Dr. Norman E. Sharpless.

Nacionalni institut za rak
Logo
Agencija - pregled
Osnovana 1937 (1937)
Nadležnost Sjedinjene Američke Države
Sjedište 9609 Medical Center Drive Bethesda, Maryland 20892-9760
Šef Dr. Norman E. Sharpless, Direktor
Matična agencija U.S. Department of Health and Human Services
Web stranica
www.cancer.gov

Nacionalni institut za rak ostvaruje većinu svojih aktivnosti putem ekstramuralnog programa kojim se pružaju stipendije za istraživanje raka. Osim toga, Nacionalni institut za rak ima intramuralne istraživačke programe, koji sačinjavaju malu frakciju sveukupnog budžeta Nacionalnog instituta za rak, u Batesdi i u Frederik nacionalnoj laboratoriji za istraživanje raka[1] u Fort Ditriku, u Frederiku, Mariland.

Reference uredi

  1. „NCI-Frederick: NCI-Frederick Home Page”. Ncifcrf.gov. Arhivirano iz originala na datum 2012-10-16. Pristupljeno 2011-12-18. 

Literatura uredi

Vidi još uredi

Spoljašnje veze uredi