NK Šparta Elektra Zagreb

NK Šparta Elektra je nogometni klub iz zagrebačkog naselja Trešnjevka.

NK Šparta Elektra
Nogometni klub Šparta Elektra Zagreb
Nema grba ? Postavite ga sami.
Općenito
Liga Četvrta hrvatska nogometna liga - Središte "A"
Osnivanje 1913.
Stadion Pongračevo
(500 gledatelja)
Dresovi
Timske boje Timske boje Timske boje
Timske boje
Timske boje
 
Domaći
Timske boje Timske boje Timske boje
Timske boje
Timske boje
 
Gostujući

Trenutačno se natječe u Četvrta hrvatska nogometna liga - Središte "A".

Osnovan je 1911. godine, ali sa službenim djelovanjem počinje tek 1913. te se ta godina uzima kao godina osnivanja kluba.

Bivši je dom nekolicine najvećih igrača hrvatsko-romske manjine, Mateja Galica, Leonarda Frankovića i ostalih.

Trenutačni trener i svojevrsni vođa Šparte Elektre je Ivan Bošnjak, predstavnik romske manjine u Federaciji BiH te bivši predsjednik Hrvatskog saveza za ispadanje iz 4.HNL.

Navijači NK Šparte Elektre nazivaju se "Green Warriors", ekološkog nastroja, te se ponose svojom parolom "Šparta i mi nismo mrtvi kao Toše, bacati smeće na pod je brate loše".

Povijesni uspjesi uredi

NK Šparta Elektra je klub s bogatom tradicijom osvajanja turnira. Unatoč hiper-pobjedničkom mentalitetu koji se 100 godina razvijao na Pongračevu, sezona 2014/15 će zauvijek ostati zapamćena kao vrhunac dominacije. Te sezone momčad kadeta Šparte Elektre oborila je neoborive rekorde, pod krilom sigurne desnice trenera Dodiga su došli do gol razlike -200. Zlatna rukavica iz te sezone trenutno krasi glavnu halu Hrvatskog povijesnog muzeja u Matoševoj ulici 9. Kada su upitali Dodiga kako je uspio napraviti tako dobar rezultat, kazao je "Bobi hrana nača baka prača neto bruto plaća idem po bonkase do doeta i malo bobija jer je bobi hrana naača brate bosna".

Izvori uredi

Vanjske poveznice uredi