NCIS (sezona 6)

Šesta sezona američke policijsko-proceduralne drame NCIS je emitovana od 23. septembra 2008. do 19. maja 2009. godine na kanalu CBS.
Iz epizoda "Legenda (1. deo)" i "Legenda (2. deo)" nastala je serije "NCIS: Los Angeles".

NCIS
Zemlja porijeklaSAD
Broj epizoda25
Emitiranje
MrežaCBS
Originalno prikazivanje23. 9. 2008 (2008-09-23)
19. 5. 2009 (2009-05-19)
Kronologija
← Prethodna
5
Sljedeća →
7
Lista epizoda serije NCIS

Opis uredi

Rocky Carol se pridružio glavnoj postavi na početku sezone.

Uloge uredi

Glavne uredi

Epizodne uredi

  • Brian Dietzen kao Džejms Palmer (Epizode 1, 5-6, 8, 13, 16, 18, 20-21, 25)

Epizode uredi

Br. u
seriji
Br. u
sezoni
Naslov Reditelj Scenarista Emitovanje
1141 "Poslednji preživeli" Tony WharmbyShane Brennan23. 9. 2008 (2008-09-23)
Gibs se bori da se uklopi u Vensovo rasformiravanje ekipe dok istražuje ubistvo i otkriva de je jedan od njegovih najnovijih članova ekipe možda krtica. 
1152 "Agent na brodu" Thomas J. WrightDan E. Fesman i David J. North30. 9. 2008 (2008-09-30)
Sada stacioniran na vojnom nosaču avinoa Ronald Regan, Toni saznaje da je vojni poručnik počinio samoubistvo skočivši sa broda i ostavljajući svoju odoru na palubi. Kad Mekgi i Ziva odu da obaveste poručnikovu ženu, otkrivaju da je pretučena na smrt baš kad je on otišao. Vens ubeđuje Gibsa da odabere agenta koji će da zameni Tonija baš kada je Toni završio svoj zadatak na brodu Ronald Regan. Mekgi otkriva da je žrtvina kartica korišćena tri dana nakon što je Ronald Regan otišao. Gibs nastavlja da ispituje Vensa zašto je poslao Tonija na more. Toni ide damo gde je kreditna kartica korišćena, ali pronalazi mrtvog poručnika tamo gde je kartica korišćena. Ziva i Gibs kreću kod Tonija da mu pomognu oko istrage. Mekgi i Ebi otkrivaju da ubica planira biološki napad na vojni brod. Kad su pronašli Kaplana, čoveka kog su tražili, on je u komi i ne može da kaže gde je ubica. Nakon pronalaska ubice, Gibs govori Toniju da kupi prnje i da ide kući u štab MZIS-a. Vens govori da to nije kazna i Toni se vraća za stalno. 
1163 "Prekršaj u Kapitolu" Dennis SmithGeorge Schenck i Frank Cardea7. 10. 2008 (2008-10-07)
Kada su dvojica biciklista pronašle telo mrtve žene, ekipa MZIS-a otkriva da je poručnica-zapovednica bila u vezi sa senatorom Patrikom Kelijem, vojnim oficirom koji je služio sa Gibsom. Kajli preklinje Gibsa da ga izostavi iz istrage, znajući da će mu to uništiti karijeru i brak. Na mestu zločina, ekipa se bori sa olujom da pokupi dokaze pre nego što budu uništeni i suočavaju se sa gibsovim čudnim ponašanjem. Stvari postaju složenije kada direktor Vens dobije problematični poziv i Gibs postane prinuđen da umeša Kajlija. Nakon što je saznala ko je zvao direktora, Ziva koristi tehnike da dobije njegov broj telefona i adresu e-pošte. U međuvremenu, Ebi otkriva da je šolja koju joj je Ziva poklonila ukradena i koristi svoje forenzičke veštine da uhvati lopova. 
1174 "Domovina" Tony WharmbyJesse Stern14. 10. 2008 (2008-10-14)
Zločinački napadi na nekoliko vojnika od kojih je jedan ubijen, a drugi teško ranjen, dovodi Gibsa u njegov rodni kraj odakle je i ranjeni vojnik. Gibs, Ziva i Mekgi idu u Gibsov rodni kraj i otkrivaju da svi u gradu veruju da je žrtva mrtva. Ziva i Mekgi upoznaju Gibsovog oca Džekson Gibsa i otkrivaju udaljenost između Gibsa i njegovog oca. Nakon ispitivanja osumnjičenog, Gibsov auto sa svim dokazima leti u vazduh, ali krv sa mesta zločina i DNK sa mesta zločina vode do neverovatnog otkrića. Džekson pokušava da se pomiri sa Gibsom popravljajući kola koja je Gibs hteo kao mali i otac i sin se konačno mire. U bljeskovima iz prošlosti je pokazano da je Gibs upoznao svoju suprugu Šenon na železničkoj stanici. Džekson daje Gibsu kola koja je popravio. 
1185 "Devet života" Dennis SmithLinda Burstyn, Dan E. Fesman i David J. North21. 10. 2008 (2008-10-21)
Ziva je frustrirana jer ne može da kupi kartu za let za Izrael, a ekipa je pozvana na slučaj kada je jedan čovek izboden na smrt u svojoj garaži. Toni i Gibs odlaze da ispitaju vojnika u penziji Kejla čiji su otisci pronađena na mestu zločina, ali otkrivaju da je vojnik ključni svedok u suđenju za ubistvo i da je pod zaštitom FBI-ja. Mekgi sazjane da će posle suđenja Kejl biti stavljen u program zaštite svedoka od strane FBI-ja. Daki otkriva da je ubica ubio žrtvu presećući mu arteriju. Toni počinje da njuška po Zivinom stolu da otkrije što se vraćau Tel Aviv. Ebi pronalazi nedoslednosti u priči koju je Kejl ispričao FBI-ju. Gibs i Tobijas kreću na Kejla nakon što on hoće da se osveti ubici članove svoje ekipe. Gibs i Tobijas pokušavaju da smire Kejla. Ziva odlazi u Tel Aviv ostavljajući Tonija da se pita zašto. 
1196 "Ubistvo 2.0" Arvin BrownSteven D. Binder28. 10. 2008 (2008-10-28)
U toku Noći veštica, MZIS je dobio istragu serijskog ubice koji postavlja video snimke svojih zločina na internet. Nakon što je treći snimak objavljen, uživo iz MZIS-a, osumnjičeni je priveden, ali umire tokom ispitivanja. Snimak smrti završava na internetu i povezuje zločine sa pevačicom. Ekipa upada u garažu, ali Gibs otkriva da je to nameštaljka da oni ubiju pevačicu, a čovek koga ona drži na nišanu je u stvari pravi ubica. Gibsu je dodeljen Građanski orden kao nagrada, ali ga Gibs, kao i obično, ne pokazuje, a Toni prihvata nagradu za svoje ponašanje. U međuvremenu, Ziva otkriva da Mekgi ima fotografije koje mu je naredila da uništi. 
1207 "Usputna šteta" Terrence O'HaraAlfonso H. Moreno11. 11. 2008 (2008-11-11)
Gibs i tim su dobili zadatak da budu pripravnici u banci da bi istražili pljačku iste u Kvantiku. Čuvar je upucan u grudi i ubijen, a samo 27000 je ukradeno i izgorelo u vozilu za bekstvo. Nakon pregledavanja starih slučajeva, otkriveno je još neokliko pljački sa istim modus operandijem. To dovodi do sina čuvara, bivšeg robijaša, i njegovog cimera. Gibs veruje da će sve stranke biti na čuvarevoj sahrani i uz pomoć pripravnika ekipa ih hapsi sve. Gibs počinje da veruje da agent Lenger nije bio krtica i stavlja značku agenta Lengera na zid pokojnih oficira i agenata, pre nego što vraća pažnju na agentkinju Li. 
1218 "Izdajnik (1. deo)" James Whitmore ml.Jesse Stern18. 11. 2008 (2008-11-18)
Gibs šalje DiNoza i Zivu da provale u top-tajni vojni objekat, govoreći ekipi da je to provera sigurnosti skladišta. Kad su uhvaćeni na pola provale, otkriveno je da je celo skladište varka i da je krtica aktivirala protivpožarnu uzbunu i upala u glavni računar i posula njegovu tastaturu radioaktivnom materijom. Nakon povratka sa operacije, direktor objašnjava ekipi da je neko od njih krtica i objašnjava im za radioaktivnu materiju. Skenira ruke Tonija, Zive, Mekgija i Dakija, a onda odlazi da skenira Ebine ruke koje reaguju na Gajgerov brojač. Ebi je pritvorena. Ipak, za Ebi je otkriveno (ne i Lijevoj) da je ona u planu za hvatanje krticeod početka. Nakon što je Lijeva napravila trag o novinama, ona je privedena. Lijeva otkriva da je bila prinuđena da odaje tajne i da pobije dvoje ljudi jer joj je ćerka Amanda oteta. Puštaju je, a epizoda se završava kada se Gibs pojavljuje na zadnjem sedištu njenog automobila i govori joj: "Izgleda da ćemo da radimo zajedno". 
1229 "Bodež (2. deo)" Dennis SmithReed Steiner i Christopher J. Waild25. 11. 2008 (2008-11-25)
Agent Li je postao vitalni učesnik u pomoći timu MZIS-a da spreče da top-tajni plan za odbranu bude ukraden u nadi da će da pronađe svoju ćerku Amandu. Lijeva je iskorišćena kao mamac da se uhvati njena veza Tom Benkston, koji takođe govori da je i član njegove porodice talac. Tokom istrage, Amanda ispada da nije Liina ćerka nego njena mlađa usvojena sestra. Za Benkstona se otkriva da je veleum i on uzima Lijevu za taoca dok ih Gibs ispraća na autobus. gibs zadobija lakše povrede tokom obračuna. Toni i ziva pronalaze Amandu vezanu za bombu i jedva uspevaju da je oslobode. Nakon što je saznala da je Amanda na sigurnom, Lijeva daje znak Gibsu da ouca i ubijena je zajedno sa Benkstonom. Gibs daje značku Amande Li dok ekipa razmršava Liinu ulogu krtice. 
12310 "Saobraćajna nesreća" Thomas J. WrightSteven Kriozere2. 12. 2008 (2008-12-02)
Ekipa istražuje smrt podoficira koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći, ali tim sumnja na nepoštenu igru. Za smrt podoficira se sumnjalo da je povezana sa boks klubom. On je ubijen umesto čoveka koji je ucenjivao zločinca. Kad je čovek pornađen mrtav u podoficirovom stanu, podoficirova partner je glavni osumnjičen, ali ispada da prvi komšija stoji iza svega. Toni učestvuje u internet takmičenju sa gitarom za koji Ziva misli da je detinjast, ali prima k' srcu Tonijeve reči o izboru i uzima gitaru. 
12411 "Tiha noć" Tony WharmbyGeorge Schenck i Frank Cardea16. 12. 2008 (2008-12-16)
Otisci podoficira za koga se pretpostavljalo da je poginuo i otisci Vijetnamskog veterana, Neda Kvina, se pojavljuju na mestu zločina duplog ubistva. Tvrdeći da je nevin, Kvin objašnjava da je bio u garaži i da je radio za žrtve kad su pobijene. Dok se bore sa gradskom policijom koja hoće da se Kvinu sudi odmah, ekipa otkriva dokaze koji povezuju čuvara sa sefom na mestu zločina. Pošto je otkriven, čuvar omamljuje Mekgija omamljivačem i neuspešno pokušava da pobegne. Kvina, koji objašnjava da je otišao na tajni zadatak spaljujući svoju kuću jer je verovao da će njegovoj ženi i ćerki biti bolje sa koristima od službe nakon njegove pretpostavljene smrti, je nagovorio Gibs da se pridruži svojoj porodici za Božić. 
12512 "U kavezu" Leslie LibmanAlfonso H. Moreno6. 1. 2009 (2009-01-06)
Dok je istraživao smrt žene čiji je kostur pronađen, MekGi je krenuo u ženski zatvor da bi dobio priznanje napismeno od jedne robijašice koja je uhapšena zbog sličnih ubistava, ali nastaje haos kada neke od robijašica preuzmu upravu nad zatvorom. Jedan čuvar je pronađen mrtav tokom pobune, a robijašice drže Mekgija i još dva čuvara kao taoce jer žele samo da se ubica privede pravdi. Upravnik daje rok robijašicama da se predaju do zalaska sunca, terajući Gibsa i ekipu da se trkaju sa vremenom ne samo da otkriju identitet ubice, nego da spasu i Mekgijev život. 
12613 "Ubijena ptica" James Whitmore ml.Jesse Stern13. 1. 2009 (2009-01-13)
Dok je istraživana smrt mornara, jedna žena sa strane je napala Dakija i ubola ga u ruku istim oružjem kojim je počinjeno prvo ubistvo. Gibs i ekipa kopaju po njegovoj prošlosti i otkrivaju uznemirujuću tajnu iz vremena kad je bio lekar u Avganistanu. U međuvremenu, žena koja je ubola Dakija tvrdi da joj je on ubio brata. 
12714 "LJubav i rat" Terrence O'HaraSteven D. Binder i David J. North27. 1. 2009 (2009-01-27)
Ekipa istražuje ubistvo vojnog kapetana, otkrivejući moguću veleizdaju koja je možda dovela do njegove smrti. U međuvremenu, Mekgi upoznaje novu simpatiju Kler preko interneta, ali ono što on ne zna je da je to Dinozo. 
12815 "Dostava" Dennis SmithDan E. Fesman i Reed Steiner10. 2. 2009 (2009-02-10)
Dok su istraživali smrt vojnika, tim otkriva da je broj Gibsove vojne legitimacije napisan krvlju na mestu zločina. Otkriveno je da je pomogao Kolumbijki pre 18 godina dok je bio na tajnoj operaciji na misiji u Južnoj Africi i da ga je njen sin Tomas zvao u vezi oko velike ucene oko krađe nekoliko sanduka projektila iz vojne baze. Majk Frenks se vraća da pomogne oko slučaja dok je Gibs prinuđen da oživi svoju prošlost. 
12916 "Odbijanje" Arvin BrownDavid J. North i Steven D. Binder17. 2. 2009 (2009-02-17)
Vojnik koji je uhapšen zbog slučaja pronevere na kome je radio DiNozo je izašao iz zatvora, a vojni poručnik koji je svedočio protiv njega je pronađen mrtav. Toni je postavljen za šefa ekipa zbog Gibsovog pravila br. 38 ("Tvoj slučaj ti vodi") otkriva da je vojniku smešteno za proneveru i da sad neko pokušava da ućutka one koji su mu smestili. Gibsova naklonost prema Dinozu je otkrivena kad mu je rekao koliko je ponosan na njega što je viši terenski agent. 
13017 "Na jug preko jugozapada" Thomas J. WrightGeorge Schenck i Frank Cardea24. 2. 2009 (2009-02-24)
Kada je specijalni agent MZIS-a Džek Peterson ubijen iz automobila u pokretu, Ebi se oseća odgovorno zato što je trebalo da se nađe sa njim. Koristeći sliku koju joj je poslao i posetnicu operativca NSA, ekipa otkriva ženu u pustinji koja možda ima odgovore. Gibs i Toni prate tamošnjeg šerifa na kolju koji ih vodi do pustinje u Arizoni da bi pronašli ženu. U laboratoriji, ekipa otkriva pravi identitet operativca NSA i shvata da su Gibs, Toni i žena u pustinji u opasnosti. U međuvremenu, Toni oečkuje poziv koji će mu reći koliko je dobio iz ujakovog testamenta. 
13118 "Nokaut" Tony WharmbyJesse Stern17. 3. 2009 (2009-03-17)
Gibs kopa po Vensovoj prošlosti nakon što je otkrio da je direktor "pozajmio" ekipu bez pitanja zbog istrage o nestanku i ubijenom drugu, koji je takođe bivši vojnik. Otkriveno je da se Toni viđao sa ženama nakon raskida sa Džin Benoa. 
13219 "Žmurke" Dennis SmithDan E. Fesman24. 3. 2009 (2009-03-24)
Revolver je pronađen kod 12-ogodišnjeg sina vojnog poručnika-komandira, a Gibs i njegova ekipa su pozvani da otkriju nešto više o tom oružju, otkrivajući da je korišćena za nekoliko ubistava, i pištolj je povezan sa porodicom. U međuvremenu, Mekgi pokušava da zameni Dekijeve palica za golf. 
13320 "Mrtvačev obračun" Terrence O'HaraDavid J. North31. 3. 2009 (2009-03-31)
Kada je specijalni agent CIA-e, Trent Kort, pozvao zbog usluge (iz epizode "Ubijena ptica"), Gibs pristaje da se nađe sa njim u napuštenom skladištu. Tokom Gibsovog dolaska, on pronalazi Trenta sa dva mrtvaca, a Trent tvrdi da su se poubijali kad je on došao. Gibs i ekipa moraju da rade sa Trentom da oslobode najtraženijeg MZIS-a i otkrivaju da je čovek na zidu maska za pravi mozak - pretpostavljenog računovođu. 
13421 "Otrov" Thomas J. WrightSteven D. Binder7. 4. 2009 (2009-04-07)
Kada je vladin naučnik nestao, Ebi je regrutovana da nastavi njegov projekta, ali tim brine da nju možda čeka ista sudbina kao i njenog prethodnika. 
13522 "Legenda (1. deo)" Tony WharmbyShane Brennan28. 4. 2009 (2009-04-28)
Specijalni agenti MZIS-a Leroj Džetro Gibs i Timoti MekGi lete u Los Anđeles da rade sa MZIS-ovim Odeljenjem za Specijalne Projekte u Los Anđelesu i njegovom ekipom da bi rešili ubistvo vojnika i na kraju otkrivaju da je ubistvo povezano sa članom terorističke spavačke ćelije sa sedištem u Los Anđelesu. Epizoda se završava kada se agent OSP-a Dži Kalen sukobljava sa čovekom za koga je otkriveno da je Majkl Rivkin, dečko oficira za vezu između Mosada i MZIS-a Zive David
13623 "Legenda (2. deo)" James Whitmore ml.Shane Brennan5. 5. 2009 (2009-05-05)
Saznavši da je Rivkin u Los Anđelesu u potrazi za istom terorističkom ćelijom, ekipa MZIS-a duplira svoje snage da zaustavi Rivkina dok pokušavaju da uhapse živog člana ćelije. Na žalost, Rivkin zakomplikuje stvari uspavljujući (ubijajući) teroriste pre nego što ih MZIS-ovci uhvate. U G.K., Toni DiNozo je prisiljen da preispita Zivinu odanost MZIS-u nakon Rivkinovog pojavljivanja u LA-u. Pred kraj epizode na Kalena je pucanu iz kola u pokretu. Ishodi Kalenovih povreda se neznaju na kraju epizode. Ipak, u sledećoj epizodi MZIS-a pod nazivom "Uvek verni (1. deo)" je otkriveno da Kalen nije ubijen, ali je u kritičnom stanju i bori se za život. 
13724 "Uvek verni (1. deo)" Tony WharmbyJesse Stern12. 5. 2009 (2009-05-12)
Nakon što provala u SEKMOR-ovo skladište dovede do smrti agenta ICS-a, Gibs i ekipa su prinuđeni da rade sa ICS-om i FBI-jem da bi pronašli ubicu. U međuvremenu, Toni se suočava sa Majklom Rivkinom i pokušava da ga uhapsi zbog operisanja na američkom tlu i zbog ubistva rukovodioca ćelije i agenta ICS-a. Njih dvojica završavaju u borbi koja se završava kad Rivkin pokuša da ubode Tonija komadom stakla i Toni ga upuca u samoodbrani. 
13825 "Alija (2. deo)" Dennis SmithDavid J. North19. 5. 2009 (2009-05-19)
Uprkos Zivinim naporima da mu pomogne, Rivkin podleže povredama u bolnici. Nakon što je Zivin stan uništen u eksploziji, Gibs, Vens, Dinozo i Ziva putuju u Izrael, dolazeći tamo na zahtev Ilaja Davida, enigmatskog vođe Mosada i Zivinog oca. Ebi i Mekgi su u Vašingtonu i rade na laptopu pronađenom u rancu u Zivinom domu. Gibs odlučuje da ostavi Zivu u Tel Avivu, gde je prikazano da se vratila u Mosad i da radi na delovanju zaustavljanja terorističke ćelije. Epizoda se završava visećom sudbinom kad je otkriveno da su Zivu uhvatili Somalijski teroristi koje je Rivkin istraživao i kako je vođa terorista Selim Ulman muči zbog podataka o MZIS-u. 


Spoljašnje veze uredi