NCIS (sezona 2)

Druga sezona američke policijsko-proceduralne drame NCIS je emitovana od 28. septembra 2004. do 24. maja 2005. godine na kanalu CBS.

NCIS
Zemlja porijeklaSAD
Broj epizoda23
Emitiranje
MrežaCBS
Originalno prikazivanje28. 9. 2004 (2004-09-28)
24. 5. 2005 (2005-05-24)
Kronologija
← Prethodna
1
Sljedeća →
3
Lista epizoda serije NCIS

Opis uredi

Sean Murray, koji se epizodno pojavljivao u prošloj sezoni, je unapređen u glavnu postavu. Sasha Alexander je napustila glavnu postavu na kraju sezone. Od epizode "NN poručnica" serija je počela da koristi crno-bele "pregled" scene na kraju ili početku neke scene.

Uloge uredi

Glavne uredi

Epizodne uredi

Epizode uredi

Br. u
seriji
BR. u
sezoni
Naslov Reditelj Scenarista Emitovanje
241 "Ne videti zlo" Thomas J. WrightChris Crowe28. 9. 2004 (2004-09-28)
Kada je osmogodišnju ćerku Sen i suprugu Džil vojnog kapetana oteo tajanstveni haker da bi ga ucenjivao za dva miliona iz vladinog fonda, Gibs i njegova ekipa se suočavaju sa jedinstvenim izazovom. Neočekivani preokret se događa kad Ebi i Mekgi uspevaju da nađu novac. Nakon što im je pomogao da reše slučaj, Tim Mekgi, koji je bio tu zbog prenosa iz Norfolka, dobija iznenađenje od Gibsa. Unapređen je u punog terenskog agenta i kao ishod toga je prebačen u ekipu, postajući stalni član Gibsove ekipe. 
252 "Kulb dobrih žena" Dennis SmithGil Grant5. 10. 2004 (2004-10-05)
Mumificirani ostaci žene u venčanici su pronađeni u napuštenom vojnom domu u stanici Norfolk. Kad su Gibs i njegove ekipa otišli da istraže, otkrivaju da je prostorija u kojoj je žrtva bila napravljena kao je dna iz '50-tih što navodi Kejt da misli da je osumnjičeni serijski ubica, onaj za koga misli da je pretrpeo strašno nasilje kao dete. U potrazi za odgovorima, Mekgi otkriva prijavu nestale osobe, ovog puta u Džeksonvilu u vezi podoficirke koja je na putu ka poslu nestala i koja nije nađena već četiri meseca. Ekipa odlazi u bazu i radi sa tamošnjim specijalnim agentom MZIS-a u nadi da će pronaći nestalu podoficirku pre nego što bude kasno i da zaustave ubicu jednom za svagda. 
263 "Nestao" James Whitmore ml.George Schenck i Frank Cardea12. 10. 2004 (2004-10-12)
Vojni helikpoter je otkriven u likovim u žitu blizu ruralne zajednice Dimni Uglovi u Zapadnoj Virdžiniji. Ekipa otkriva zaveru staru decenijama koja je obavila grad kao i neke građane koji se trude sa velikim naporima da sakriju tajnu koja bi moglada da pomogne u rešavanju zločina i da nestali pilot ima neka "nezavršena posla" koja mora da završi. Nakon dana traganja za pilotom, Gibs shvata da moraju da promene taktiku. Vreme teče dok tim mora da nađe pilota pre nego što se tragedija desi. 
274 "NN Poručnica" Dan LernerSteven Long Mitchell i Craig W. Van Sickle19. 10. 2004 (2004-10-19)
Dok su bili na odsustvu, dvojica mornara otkrivaju telo mlade žene obučeno u vojnu uniformu i zbog toga što nema ličnu kartu, dobila je ime NN poručnica. Ipak, slučaj postaje ličan za Dakija kada primeti da slučaj ima sličnosti sa onim koji je istraživao pre deset godina. Uzastopno, podoficirku koja je čuvala mesto zločina je Mekgi znao od ranije, ali njene napori da pomogne ekipi u rešavanju slučaja su preokrenuti kada je telo NN poručnice prepoznao neočekivani izvor. 
285 "Groblje kostiju" Terrence O'HaraJohn C. Kelley26. 10. 2004 (2004-10-26)
Ekipa MZIS-a dolazi na mesto zločina i pronalazi nekoliko ostataka uprkos tome što vojni OIZ navaljuje da je ceo događaj bila nesreća. Kada se za jedne ostatke otkrije da pripadaju agentu FBI-ja koji je radio na tajnom zadatku i koji je dobio dobre batine pre smrti, ekipa shvata da je došla na teritoriju za bacanje leševa koju mafija koristi već osamnaest godina da se reši leševa. FBI sumnja da je agencijska krtica odgovorna za otkrivanje i smrt ubijenog agenta i izgleda kao da će Fornel da padne za ono što se dešava dok će prava krtica ostati neprimećena. Ne želeći da Fornel padne, Gibs kreće u potragu za pravom krticom i da oslobodi Fornela, koristeći taktiiku koja potresa ekipu. 
296 "Završno odsustvo" Jeff WoolnoughRoger Director16. 11. 2004 (2004-11-16)
Kada je veteran iz Iraka, poručnica-komandirka Mikaela "Miki" Šilds, koja je pred penzijom, prećeno i koju je zamalo ubio skup terorista koji ježeleo da joj se osveti jer je slučajno ubila neke građane dok je bila u ratu, ekipa MZIS-a dolazi da zaštiti nju i njenu poroodicu od dalje opasnosti. Dok pokušavaju da nagovore agenta FBI-ja da im pomogne, ekipa je uverena da je itkrila bombaša, ali, nažalost, agent FBI-ja više zanima da pobije sve članove terorističke ćelije nego da se porodica zaštiti. Ipak, stvari nisu kao što izgledaju kad druga auto-bomba zamalo ubije Tonija i Kejt dok su štitili poručnicu-komandirku. Sat otkucava za ekipu jer imaju samo nekoliko dana da reše slučaj pre nego što poručnica-komandirka ode u penziju i postane obična građanka. 
307 "Zov tišine" Thomas J. WrightRoger Director23. 11. 2004 (2004-11-23)
Bivši vojnik i primalac Ordena časti, kaplar Erni Jost, koji se borio u Drugom scetskom ratu priznaje da je ubio svog saborca tokom borbe u Ivo Džimi dok su se borili protiv Japanaca. Vučena toplinom veterana, ekipa postaje lično umešana dok pokušava da rekonstruiše tu noć i šta se desilo dok Gibs traži pomoć od japanskog veterana koji mu je drug. 
318 "Slomljeno srce" Dennis SmithGeorge Schenck i Frank Cardea30. 11. 2004 (2004-11-30)
Vojni komandir je eksplodirao u bolničkom krevetu nakon uspešne operacije što vodi Mekgija da zaključi da je to bilo spontano ljudsko sagorevanje. Ipak, dok se istraživala prošlost mrtvaca, ekipa otkriva da je stekao mnogo neprijatelja nedavno, među kojima su i redovi, koji postaju glavni osumnjičeni zbog bizarnog ponašanja. Na žalost, moraju da nađu novog osumnjičenog kada jedan redov prisili Kejt da ga upuca i kao ishod toga umre. Ali tokom analize dokaza sa mesta smrti, Ebi i Toni otkrivaju istinu iza komandirove smrti i uspevaju da nađu novog osumnjičenog, a Daki razvija simpatije prema lekarki koja je lečila komandira. 
329 "Provala" Dennis SmithJesse Stern i John C. Kelley7. 12. 2004 (2004-12-07)
Vojnikova žena je upucala provalnika u samoodbrani koji joj je provalio u kuću tokom noći i koji je hteo da je siluje, ali stvari se menjaju kada Gibs i ekipa otkriju da je možda ona namamila provalnika u njenu kuću pod izgovorom na sastanak. Kad Ebi otkrije da žena nije poslala poruku, slučaj postaje čudnijij nego što su očekivali. 
3310 "Vezani" Thomas J. WrightFrank Military14. 12. 2004 (2004-12-14)
Toni ide na tajni zadatak kao odbegli robijaš. Vezan je za robijaša koji ima podatke o ukradenim iračkim umetninama. Tokom istrage, Toni nestaje, a GPS odašiljač koji je Ebi postavila na njega više ne radi. Posle otkrića da je robijaš sa kojim je toni možda ubica koji je okrvavio ruke, ekipa shvata da je Tonijev život možda u opasnosti i trka se sa vremenom da ga nađe pre nego što bude kasno. U uredu, Mekgi mora da se suoči sa upadima pomoćnika državnog sekretara. 
3411 "Crna voda" Terrence O'HaraJuan Carlos Coto11. 1. 2005 (2005-01-11)
Telo vojnog oficira je pronašao u autu koji je izvukao iz jezera poznati privatni istražitelj. Čovek se vodio kao nestao dve godine što dovodi do ishoda da se ponudi nagrada onom ko otkrije istinu. Privatni istražitelj sad hoće da pokupi nagradu koju je objavila porodica, ali MZIS mora da završi istragu i pronađe ubicu pre nego što se novac isplati. Slučaj se iz nesreće pretvara u ubiistvo kada Mekgi otkrije metak u kolima. Ekipa prvo misli da je čovekov brat glavni osumnjičeni, ali forenzički dokazi ukazuju na potpuno drugi scenario. 
3512 "Duplo" Terrence O'HaraJack Bernstein18. 1. 2005 (2005-01-18)
Teleprodavac je čuo ubistvo dok je pokušavao da proda robu preko telefona. Ekipa istražuje uz pomoć tamošnje ekipe detektiva čije ličnosti odgovaraju Gibsu i njegovoj ekipi. Svaki član ekipa otkriva posebnu ključnu činjenicu u slučaju što dovodi do otkrića da ubistvo nije onakvo kakvo izgleda. Kada Ebi i Mekgi otkriju da je pokojnik koristio vojni računarski sastav za svoju novčanu korist, oni se savetuju sa ljudima sa kojima je radio da vide da li oni mogu da pomognu oko pronalaska onog koji ga je želeo mrtvog. Istraga se preokreće kada je nestali podoficir otkriven mrtav nakon što je upucan iz blizine. 
3613 "Slagalica od mesa" Thomas J. WrightFrank Military8. 2. 2005 (2005-02-08)
Nakon nekoliko meseci, Daki i Džimi konačno počinju da prepoznavaju tela u slagalici od mesa na kojoj su radili. Nedugo nakon toga Daki shvata da su sve žrtve učestvovale na suđenju na kom je Daki svedočio, slučaj medicinskog veštaka Vinsenta Henlona. Henlon je optužen za silovanje i ubistvo mlade vojne poručnice i na kraju je osuđena na osam godina kao ishod. Uskoro se otkriva da su mrtvaci bili umešani u slučaj. Toni i Kejt su dobili zadatak zaštite, što znači da čuvaju Dakija i njegovu staru majku, ali Kejt pravi grešku čiji je ishod bila otmica Dakija iz njegove kuće u toku noći. Ekipa žuri da ga nađe pre nego što završi mrtav kao ostale žrtve. U međuvremenu, Džimi i Ebi radeći zajedno otkrivaju iznenađujuće otkriće. Vinsent Henlon, za koga se mislilo da je poginuo u saobraćajnoj nesreći, nije mrtav. Zubi leša se poklapaju sa Henlonovim, dok je telo od nekog drugog. 
3714 "Svedok" James Whitmore ml.George Schenck i Frank Cardea15. 2. 2005 (2005-02-15)
Lepa mlada MIT-ovkinja svedoči davljenju mornara. Tamošnja policija sumnja u njenu priču, ali Mekgi tvrdi da njena priča zahteva dalju istragu. Kada je telo nestalog mornara pronađeno na drugom mestu, priča počinje da ima smisla. Svedok takođe zarobljava Mekgija koji, nakon iznenadnog prekoreta u istrazi, ne znajući drži ključ za rešavanje slučaja, ali stvari se pretvaraju u tragediju kada je mlada svedokinja zadavljena što vodi Gibsa i ekipu da saznaju ne samo ko je odgovoran za mornarevu smrt, nego i za ženinu smrt. 
3815 "Snimljen na traci" Jeff WoolnoughChris Crowe, Gil Grant i John C. Kelley22. 2. 2005 (2005-02-22)
Vojnik je pao sa litice, a njegova kamera je zabeležila njegovu smrt. Glavni osumnjičeni su njegova žena i njegov najbolji drug sa kojim je bio u kampu. Gibs saznaje da su imali aferu iza leđa pokojnika ipokušava da ih natera da okrive jedno drugo. U međuvremenu, Ebi uz Mekgijevu pomoć rekonstruiše snimljeni materijal kamere i otkriva da je prethodno odbačeni osumnjičeni bio na litici u vreme smrti. 
3916 "Pop život" Thomas J. WrightFrank Military1. 3. 2005 (2005-03-01)
Šanker iz plesnog kluba se budi u krevetu sa mrtvom podoficirkom pored sebe i tvrdi da to nije žena sa kojom je dođao kući, uprkos tome što je bio pijan u to vreme. DNK analiza otkriva da je govorio istinu, ali ekipa i dalje mora da otkrije da li on nije ubio pokojnu. Žrtvina sestra i tamošnji poslovni čovek možda znaju više nego što govore. 
4017 "Oko za oko" Dennis SmithSteven Kane22. 3. 2005 (2005-03-22)
Kada podoficirka koja je radila u Istražnoj primi dva kobaltno plava oka poštom, ekipa MZIS-a počinje da istražuje slučaj. Mornar se ubija, a Ebi poklapa oči sa devojkom iz Južne Amerike na fotografiji sa pokojnikovim predavačem. Kejt i Toni moraju da putuju na odredište Trostruke granice Paragvaja da bi otkrili uznemiravajuću istinu. 
4118 "Bikini zona" Stephen CraggDavid J. North29. 3. 2005 (2005-03-29)
Takmičarka na takmičenju u bikiniju u Virdžiniji je pronađena udavljena u VC šolji. Kada ekipa otkrije da je pozirala polu-gola za časopis i da je bila trudna u vreme smrti, otkrivaju se tragovi koji vode do neizvesnog osumnjičenog. Toni otkriva sočnu tajnu iz Kejtine prošllosti. 
4219 "Teorija zavere" Jeff WoolnoughFrank Military12. 4. 2005 (2005-04-12)
Gibs i njegova ekipa su pozvani da istraže mogući zločin kada je podoficirka Džesika Smit otkrila da ju je napao čovek koji je nosio ordenje iz rata i pancir, ali nema dokaza koji ukazuju da se to desilo. Njena terapeutkinja, poručnica Viten, otkriva da podoficirka Smit ima paranoične deluzija čiji je okidač bio smrt njenog verenika u Iraku mesec dana ranije. Stvari dobijaju potresan preokret kada Gibs i Kejt kasnije pronađu Džesiku mrtvu u njenoj sobi kada se obesila, ali Daki kasnije otkriva da je beć bila mrtva i da je bešenje iscenirano. Uz pomoć specijalnog agenta FBI-ja Tobijasa Fornela, Gibs i ekipa otkrivaju da su ona, njene koleginice i sihhov nadređeni bili predmet tekuće istrage i da je osumnjičeni možda hteo da ućutka Džesiku. U međuvremenu, Toni koristi sramotnu Kejtinu fotografiju na žurci za prolećni raspust da je osramoti. 
4320 "Crvena ćelija" Dennis SmithChristopher Silber26. 4. 2005 (2005-04-26)
Vojnik je pronađen mrtav na tamošnjem fakultetskom kampu sa slomljenim vratom, a njegov drug i kolega vojnik je nestao. Mekgi i Ebi otkrivaju trag u e-pošti sa nakoliko fotografija mrtvog vojika i njegovog nestalog druga gde su im lica zaokružena, a Gibs otkriva da su vojnik i skup studenata VROOK-a bili deo udruženja pejtbola. U laboratoriji, Ebi prima poruke od hakera sa šifrovanom porukom o dva vojnika. Nestali vojnik je pornađen mrtav na napuštenom gradilištu što vodi ekipu do zaključka da su smrti možda ishod toga što je pejntbol krenuo nizbrdo ili nečeg drugog što ekipa nije očekivala. 
4421 "Lokalni heroj" James Whitmore ml.George Schenck i Frank Cardea3. 5. 2005 (2005-05-03)
Izvršilac poslednje volje i testamenta vojnika otkriva kosturske ostatke nestale devojke u pokojnikovom iznajmljenom skladištu. Pošto je podoficir koji je poginuo u Iraku odabran za Srebrni zvezdu, jako je dažno da MZIS- otkrije da li je on ubica u nredna 24 časa ili Srebrnu zvezdu on neće dobiti. Uzorci zemlje i dalja istraga vode Ebi do otkrića da, ako je podoficir bio ubica, nije radio sam. Toni i Mekgi pronalaze snimak kamere koji dokazuje da je podoficir bii potpuno nevin. U međuvremenu, Tonijeva kola su ukradena i ona kasnije otkriva da su bila korišćena u pljački kilometrima dalje u Tenesiju i da su na večernjim vestima zbog prebrze vožnje. 
4522 "Zapečaćeno poljupcem" Dennis SmithDonald P. Bellisario10. 5. 2005 (2005-05-10)
Nastaje haos u MZIS-u kad Toni otvori kovertu sa malim belim prahom u njoj što je možda smrtonosna bakterija. Ceo ured je zatvoren i odvojen, a jednio su laboratorija i obdukcija otvoreni. Kejt i Toni su odvojeni u bio-odvojenoj prostoriji dok su Gibs i Mekgi ostali da otkriju ko je poslao kovertu i razloge za to dok traže lek da pomognu svojim prijateljima pre nego što bude kasno. 
4623 "Sumrak" Thomas J. WrightJohn C. Kelley24. 5. 2005 (2005-05-24)
Kad se Ari Hasvari vratio u zemlju da ubije Gibsa, ekipa pokušava da zaustavi Arija da izvrši zadatak. U međuvremenu, takođe pokušavaju da otkriju ko je ubio mornare koji nisu bili na dužnposti čije su smrti možda povezane sa predstojećim terorističkim napadom i krađom drona iz društva. Ali na krjau, to možda nije dovoljno jer MZIS-ovci plaćaju vrlo skupu cenu kada je neko od njihovih brutalno ubijen u Gibsovoj i Arijevoj borbi, a zbog tragedije ekipa je promenjena zauvek kao ishod.
Napomena: Poslednja stalna pojava Kejtlin Tod. 


Spoljašnje veze uredi