Amici miei

(Preusmjereno sa stranice My Friends (film))

Amici miei (sh. Prijatelji moji) je italijanska filmska komedija snimljena 1975. godine u režiji Marija Monicellija, koji se smatra jednim od posljednjih velikih ostvarenja žanra poznatog kao commedia all'italiana.

Amici miei
scena iz filma
RežijaMario Monicelli
ScenarioPietro Germi
Leonardo Benvenuti
Piero De Bernardi
Tullio Pinelli
UlogeUgo Tognazzi
Gastone Moschin
Philippe Noiret
Duilio Del Prete
Adolfo Celi
Bernard Blier
Milena Vukotic
Silvia Dionisio
MuzikaCarlo Rustichelli
DistribucijaRizzoli Film
Datum(i) premijere
15. 8. 1975 (1975-08-15)
Trajanje140 min.
Zemlja Italija
Jezikitalijanski
Kronologija
Prethodi: Sl(ij)edi:
Amici miei - Atto IIº (1982)

Naslovni likovi, koje tumače Ugo Tognazzi, Gastone Moischin, Philippe Noiret i Duilio Del Prete, su četvorica sredovječnih muškaraca u Firenci, najboljih prijatelja iz djetinjstva, koji poslovne, bračne i druge frustracije liječe upuštajući se u infantilne psine na račun svojih sugrađana. Radnja prikazuje kako ih te pustolovine dovedu do bolnice koji vodi neobični ljekar (čiji lik tumači Adolfo Geli).

Amici miei je originalno trebao režirati poznati sineast Pietro Germi, ali je tokom produkcije iznenada umro, te je projekt preuzeo Monicelli. Film, koji je vješto miješao sentimentalnost i urnebesni humor, je postigao izuzetan uspjeh, te je na domaćem kino-tržištu uspio nadmašiti čak i hollywoodski blockbuster Ralje. Godine 1982. je snimljen nastavak pod naslovom Amici miei - Atto IIº, a 1985. i treći film pod naslovom Amici miei - Atto IIIº.

Uloge uredi

Izvori uredi

Vanjske veze uredi