Amici miei

(Preusmjereno sa My Friends (film))
Amici miei

scena iz filma
Režija Mario Monicelli
Scenario Pietro Germi
Leonardo Benvenuti
Piero De Bernardi
Tullio Pinelli
Uloge Ugo Tognazzi
Gastone Moschin
Philippe Noiret
Duilio Del Prete
Adolfo Celi
Bernard Blier
Milena Vukotic
Silvia Dionisio
Muzika Carlo Rustichelli
Distribucija Rizzoli Film
Datum(i) premijere
15. august 1975 (1975-08-15)
Trajanje 140 min.
Zemlja  Italija
Jezik italijanski
Kronologija

Prethodi: Sl(ij)edi:

Amici miei - Atto IIº (1982)

Amici miei (sh. Prijatelji moji) je italijanska filmska komedija snimljena 1975. godine u režiji Marija Monicellija, koji se smatra jednim od posljednjih velikih ostvarenja žanra poznatog kao commedia all'italiana.

Naslovni likovi, koje tumače Ugo Tognazzi, Gastone Moischin, Philippe Noiret i Duilio Del Prete, su četvorica sredovječnih muškaraca u Firenci, najboljih prijatelja iz djetinjstva, koji poslovne, bračne i druge frustracije liječe upuštajući se u infantilne psine na račun svojih sugrađana. Radnja prikazuje kako ih te pustolovine dovedu do bolnice koji vodi neobični ljekar (čiji lik tumači Adolfo Geli).

Amici miei je originalno trebao režirati poznati sineast Pietro Germi, ali je tokom produkcije iznenada umro, te je projekt preuzeo Monicelli. Film, koji je vješto miješao sentimentalnost i urnebesni humor, je postigao izuzetan uspjeh, te je na domaćem kino-tržištu uspio nadmašiti čak i hollywoodski blockbuster Ralje. Godine 1982. je snimljen nastavak pod naslovom Amici miei - Atto IIº, a 1985. i treći film pod naslovom Amici miei - Atto IIIº.

UlogeUredi

IzvoriUredi

Vanjske vezeUredi