Milon II od Montlhéryja

Milon II od Montlhéryja (Milon; ? - 1118) bio je francuski feudalni velikaš, koji je bio gospodar Braya i Montlhéryja, te vikont Troyesa.

Rodio se kao sin Milona I Velikog (gospodara Montlheryja) i Lithuise od Bloisa, vikontice Troyesa. Ispočetka je vladao samo u Brayu, dok je Montlheryjem vladao njegov stariji brat Guy. Godine 1105. je napao bratov zamak Montlhery, i to upravo u trenutku kada je tamo boravila njegova rođaka Lucienne de Rochefort, supruga francuskog prijestonasljednika i budućeg kralja Louisa VI. Milon nije uspio zauzeti donžon, što je Louisu omogućilo da intervenira i prekine opsadu.

Nakon Guyeve smrti 1109. je nasljedstvo nad Montlheryjem postalo predmet spora sa njegovim rođakom Huguesom od Crecyja. Kralj Louis je presudio u Milonovu korist koji je preuzeo zamak. Godine 1113. se zajedno s Thibautom IV od Bloisa pobunio protiv kralja. Pet godina kasnije je Milon ubijen u atentatu koji je naručio Hugues od Crecyja. Kralj Louis je to iskoristio da Montlhery pripoji kraljevskoj domeni.