Milan (Mile) Kekin (Bretten, 11. siječnja, 1971.[1]) hrvatski glazbenik, glavni tekstopisac i pjevač rock skupine Hladno pivo. Ostvario i nekoliko sporednih uloga u domaćim tv serijama, kao i u nekoliko filmova.[2]

Milan Kekin
Hladno pivo (7. Mega Bikers susreti) 005.jpg
Generalne informacije
Alias Mile
Rođenje 11. siječnja 1971.
Bretten, Njemačka
Zanimanje pjevač, tekstopisac
Žanr(ovi) rock, punk rock
Aktivni period 1988. -

ŽivotopisUredi

Milan Kekin rođen je u Njemačkoj odakle se preselio u BIH, u Tuzlu, gdje je završio sedmi i osmi razred osnovne škole.[3] Nakon smrti oca sa obitelji se preselio u Zagreb.[4] Profesor je njemačkog i engleskog jezika.

U Zagrebu je oformio punk rock sastav Hladno pivo zajedno sa ostalim članovima koji su, kao i Kekin, svi iz predgrađa Gajnice kao i njihov prvi producent Aleksandar Dragaš.

Godine 2001. pjevač Hladnog piva objavio je album U dva oka sa skupinom drugih glazbenika pod imenom "Mile i Putnici". Ostali glazbenici su Vladimir Mirčeta na gitari, Mario Rašić na basu, Kristijan Zebić na bubnju i Viktor Lipić na klavijaturama.[5]

Mile Kekin glumio je u hrvatskoj seriji »Bitange i princeze« erotomana Sašu, kao i u epizodi serije »Zakon!«, kao vozač kombija.[6] Nastupio je i u filmovima »Max Schmelling«, »Vjerujem u anđele«, »Nije kraj«, »Ta tvoja ruka mala« i u filmu »Pjevajte nešto ljubavno«[6] nazvanom po istoimenoj pjesmi Hladnog piva.

IzvoriUredi

  1. naslovi.net[mrtav link] preneseno iz biografije Hladnog piva Trening za umiranje Aleksandra Dragaša
  2. dnevni avaz.ba intervju, Milan Kekin
  3. barikada.com intervju, Milan Kekin
  4. večernji.hr intervju, Milan Kekin
  5. croatian music.info
  6. 6,0 6,1 imdb